Liderii PSD arată cu degetul spre CCR după respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă

Liderii PSD arată cu degetul spre CCR după respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă

Liderii PSD au reacționat dur după ce judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au respins candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă și va fi comunicată Biroului Central Electoral.

Hotărâre disporporționată

„Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales.
Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației.
Sub aceste aspecte, consider că CCR trebuie să prezinte rapid motivarea care a stat la baza acestei hotărâri și aceasta să conțină argumente legale și constituționale puternice.
Altfel, vorbim de o vulnerabilitate a sistemului democratic din România care va impune o discuție serioasă în societate cu privire la necesitatea unei ample reforme a Curții Constituționale”
, a declarat Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat.

Amnezia ca doctrină

„Acum un an, în mai 2023, un maaaare lider (!) PNL, Alexandru Muraru, declara prețios că va începe demersurile pentru scoaterea AUR în afara legii. Acest demers lui i se părea foarte democratic….
PSD-ul prin vocea Președintelui Marcel Ciolacu s-a poziționat ferm împotriva acestui derapaj…
Acum, când Curtea Constituțională a luat o decizie intens discutată, aceeași ,,personalitate” liberală urlă că PSD ucide democrația…
E amnezie sau disperare pe la PNL prin curte?
Sau deja se caută variante de justificare a eșecului ostașului-erou-nerecunoscut?
Măcar un pic de inteligență era necesară…
Și mai multă atenție la ce ați ,,mâncat” în trecutul nu prea îndepărtat!
Deci, poate își aduce aminte Muraru-PNL cum promova o lege pentru un om sau cum scotea partide în afara legii….
Nu Murarule, nu PSD și Ciolacu sunt de vină pentru eșecul vostru!
Voi decontați toate boacănele făcute în pandemie, toate jongleriile din energie, toate prostiile puse în PNNR…
Dar când amnezia devine o chestie doctrinară…”
, transmite Mihai Tudose, preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Decizia CCR trebuie să aibă o motivare juridică  extrem de clară

„Decizia CCR în cazul candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să aibă o motivare juridică  extrem de clară pentru ca opinia publică să o înțeleagă pe deplin!
Reacțiile unor lideri politici, care vor să folosească acest pretext pentru a se poziționa electoral, nu au vreo legătură cu interesul public, ci strict cu interesul personal!
Adevărul este că prim-ministrul Marcel Ciolacu a dovedit, în repetate rânduri, că înțelege foarte bine și respectă regulile democratice. O arată inclusiv faptul că, în contextul stabilirii datei alegerilor prezidențiale, s-a întâlnit și a discutat oficial cu Diana Șoșoacă, chiar dacă această conduită a atras un cor de fluierături, al tuturor celor care și astăzi văd tot felul de conspirații.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a refuzat să scoată din jocul electoral, la alegerile din iunie, partidul condus de Diana Șoșoacă, așa cum cereau chiar aceiași lideri ai dreptei, care astăzi pretind că o apară, dar care se gândesc, de fapt, doar că i-ar putea prelua o parte din capitalul politic.
Culmea, după ce Diana Șoșoacă a devenit europarlamentar, ei acuzau PSD și pe Marcel Ciolacu că au ajutat-o să intre în  Parlamentul European.
De aceea, reacțiile lor de astăzi nu pot fi credibile, ci sunt simple atacuri electorale!”
, a declarat și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.