Tăieri ilegale de arbori din fondul forestier național, în zona Hălmagiu (FOTO/VIDEO)

Tăieri ilegale de arbori din fondul forestier național, în zona Hălmagiu (FOTO/VIDEO)

Polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea au desfășurat o acțiune în zona Țării Zărandului.

Acțiunea a avut drept scop verificarea activităților din domeniul silvic. În cadrul acțiunii au fost verificate patru platforme primare, un fond forestier și șase transporturi de material lemnos.

„În urma constatării unor nereguli, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 24.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010, privind transportul de material lemnos. Au fost confiscați valoric aproximativ 68,30 de metri cubi de material lemnos, de diferite specii și sortimente, în valoare totală de aproximativ 17.500 de lei.

Polițiștii și specialiștii silvici au constat că sunt întrunite elementele constitutive a două infracțiuni. Din cercetări, a reieșit că, în cursul lunii iulie a.c., într-o pădure din zona Hălmagiu, ar fi fost marcați pentru tăiere, și ulterior exploatați, mai mulți arbori care ar face parte din fondul forestier național. Cercetările continuă, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat și luarea de măsuri legale, într-un dosar penal întocmit pentru tăiere fără drept și furt de material lemnos. Aceste acțiuni se desfășoară pe tot parcursul anului, în toate zonele din Arad.”, se arată într-un comunica de presă transmis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

Sursa foto/video: IPJ Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.