SCU tot mai aproape de a obține informațiile și documentele financiare ale clubului UTA

SCU tot mai aproape de a obține informațiile și documentele financiare ale clubului UTA

Curtea de Apel Timișoara a admis recursul formulat de Suporter Club UTA (SCU) împotriva soluției de suspendare a litigiului prin care se solicită obligarea AFC UTA să permită accesul la informațiile și documentele financiare ale clubului de fotbal UTA, scrie juridice.ro.

Prin admiterea recursului, instanța a recunoscut temeinicia argumentelor prezentate de SCU prin intermediul echipei BACIU PARTNERS și, implicit, a stabilit că prin măsura suspendării judecății cauzei, interesele și drepturile asociației suporterilor ar fi fost în mod grav prejudiciate.

„Conflictul a început în 2022, când SCU, membru al AFC UTA, a fost ignorată după ce a solicitat, în repetate rânduri, informații cu privire la situațiile financiare ale clubului echipei de fotbal. În consecință, SCU s-a adresat instanțelor de judecată, câștigând în fața Judecătoriei Arad care a obligat AFC UTA să pună la dispoziția SCU toate informațiile financiare ale clubului.

Pentru a evita punerea la dispoziția SCU a informațiilor la a căror comunicare a fost obligată de instanța de judecată, AFC UTA a adoptat o hotărâre la nivelul Adunării Generale Extraordinare prin care a dispus excluderea SCU din asociație.

În plus, în apelul formulat împotriva hotărârii prin care Judecătoria Arad a obligat AFC UTA să pună la dispoziția SCU toate informațiile financiare ale clubului, AFC UTA a formulat și o cerere de suspendare a judecății cauzei până la soluționarea definitivă a litigiului în care urma a se stabili soarta hotărârii de excludere. Deși cererea de suspendare a fost admisă de instanța de apel (Tribunalul Arad), această soluție a fost răsturnată de Curtea de Apel Timișoara, care a dispus casarea încheierii de suspendare, cu consecința reluării judecății de către instanța de apel”, se arată în articol.

De remarcat, că în paralel, „echipa BACIU PARTNERS a obținut, în mod definitiv, atât pronunțarea unei ordonanțe președințiale prin care au fost suspendate efectele hotărârii de excludere din asociație adoptate în mod nelegal, cât și anularea hotărârii prin care AFC UTA a decis excluderea SCU din asociație, prin pronunțarea unei soluții favorabile în primă instanță”.

Trebuie spus că Asociația Suporter Club UTA a luat ființă în anul 2007 cu scopul declarat de a proteja identitatea și imaginea brandului UTA, unul distinct și de mare valoare în fotbalul românesc, precum și o inestimabilă valoare pentru orașul Arad, fiind membră, începând cu anul 2008, a fiecăreia dintre entitățile care au administrat activitatea echipei de fotbal din Arad.

Se mai precizează în articol și faptul că litigiile inițiate de către SCU au generat o intensă dezbatere în rândul fanilor echipei de fotbal UTA Arad, iar deciziile pronunțate până în prezent de instanțele de judecată au avut un impact semnificativ pentru reafirmarea rolului suporterilor în viața unei echipe de fotbal.

Echipa BACIU PARTNERS implicată în soluționarea acestui șir de litigii este formată din Iunia Radu, Senior Associate și Bogdan Cheran, Senior Associate, cu coordonarea, din perspectiva strategiei, din partea Anei-Maria Baciu, Managing Partner.

Sursa: www.juridice.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.