Rezerviștii arădeni se mobilizează pentru protest și boicotează Ziua Armatei

Rezerviștii arădeni se mobilizează pentru protest și boicotează Ziua Armatei

Filiala Județeana „Ziridava” Arad a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” a anunțat că susține și va participa la protestele care vor avea loc în Piața Victoriei din București.

„Solicităm să fim ascultați de guvernanți. Nu sunt solicitări noi, ci măsuri reparatorii tardive, în spiritul echității, a unor drepturi legiferate anterior și neacordate, discriminatoriu, față de alte generații dar și față de pensionarii civili. Solicităm ca parlamentarii din actuala coaliție de guvernare să aprobe proiectul de lege privind modificarea L223/2015, aflat în procedură de avizare la Camera Deputaților, prin care  componenta soldei de grad și de funcție a pensiei militare să fie actualizată cu cea a militarilor  în activitate. Prin aceasta se va  elimina discriminarea și persecuția față de pensionarii militari”, se arată într-un comunicat de presă al Filialei Județene „Ziridava” Arad a ANCMRR.

Potrivit rezerviștilor arădeni, „rezolvarea acestor inechități și discriminări rămân un obiectiv major atât în prezent, în actuala legislatură aflată la final de mandat, dar și pentru viitorii candidați la alegerile parlamentare și prezidențiale”.

De remarcat, că Filiala Județeana „Ziridava” Arad a ANCMRR nu va organiza nici un protest pe plan local, dar, în schimb, nu va fi prezentă la festivitățile prilejuite de Ziua Armatei din 25 octombrie 2024 în municipiu și județ.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.