Bucate și vinuri ardelenești, la UAV

Bucate și vinuri ardelenești, la UAV

O primă ediție savuroasă, cu invitați de marcă – producători locali, chefi ai artei culinare, specialiști în vinuri – a avut loc la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, la sfârșitul acestei săptămâni.

O ediție care și-a propus să creeze legături între producătorii locali și specialiști și care a adus laolaltă pe toți cei care dau gust bucatelor noastre tradiționale.

Organizatorii, Facultatea de Inginerie Alimentară, Turism și Protecția Mediului, prin conf. univ. dr. Anca Mihaela Dicu și conf. univ. dr. Claudia Mureșan, au promis că vor face din această conferință o tradiție pentru regiunea noastră culinară, deoarece bunătățile locale pot impulsiona turismul și pot oferi un motiv suficient de puternic pentru a prelungi vizitele în zonă.

Prezentă la eveniment, prorectorul UAV, prof. univ. dr. Dana Maria Copolovici, a subliniat rolul mediului universitar de a facilita dialogul și de a crea cadrul în care producătorii și industria HORECA pot discuta.

Au participat online la eveniment : Cosmin Dragomir de la GastroArt, Cezar Ioan de la Vinul.ro și Chef Nico Lontras de la Casa Timiș, Prahova.

Fizic, au fost prezenți: Oana Igrețiu – Savori Urbane, Adina Don – Vatra Caldă, Marian Lucaș – Grill House Pecica, Doina Ciuban – Mirodenii de grădină Păuliș, Asociația Producătorilor de Produse Tradiționale ARĂDEANCA, Traian Igaș – Restaurant Taverna Pecicană, Liceul de Industrie Alimentară, dr. ing. Dobromir Daniela – SCDVV Miniș, Adela Lung, Torge Dragoș – Crama MaxiMarc, Chef Blidar Gabriela – Hotel Leon, dr. ing. Balla Géza – Crama Wine Princess, Chef Marin Popescu – Restaurant Marin and Friends, Daniel Popescu – crama Dradara, și Petru Dărau – Muzeul Viei și Vinului din Pîncota.

Sursa foto: UAV Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.