Au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea a două şcoli din judeţul Arad

Au fost semnate contractele de finanţare pentru reabilitarea a două şcoli din judeţul Arad

Şcoala Generală nr. 5 din Arad şi Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu vor fi reabilitate cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. În cursul zilei de astăzi a avut loc, în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad, semnarea contractelor de finanţare pentru cele două proiecte.

Finanţarea nerambursabilă pentru ambele proiecte se acordă în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi a domeniului major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR).

Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primarului oraşului Ineu, Călin Abrudan, şi a lui Sorin Maxim, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Cele două proiecte pentru care au fost semnate contractele de finanţare vizează reabilitarea clădirilor în care îşi desfășoară activităţile instituţiile de învăţământ, precum şi adaptarea acestora la standarde europene prin creşterea gradului de siguranţă. Astfel, la Şcoala Generală nr. 5 din Arad vor fi realizate lucrări de reabilitare a unităţii de învăţământ primar şi gimnazial iar în urma extinderii pe verticală a sălii de sport existente vor fi realizate două noi săli de sport şi trei ateliere de creaţie.

„În acest moment, spaţiul oferit de sala de sport este insuficient pentru cei aproape 1.100 de elevi iar copiii fac doar o oră pe săptămână educaţie fizică în sală şi a doua oră în curte sau în clasă, dacă vremea este rea. Vrem să promovăm sănătatea prin sport iar sala nouă este ideală pentru planul nostru”, a declarat directoarea şcolii, Maria Paşcalău.

La Liceul „Mihai Viteazul” din Ineu – clădirea cu clasele IX – XII, 28 de săli de clasă vor beneficia de măsuri de reabilitare.

Implementarea acestora se va face pe parcursul a 14 luni pentru Şcoala Generală nr. 5 din Arad şi pe parcursul a 8 luni pentru Liceul „Mihai Viteazul – clădirea cu clasele IX – XII din Ineu.

Pentru reabilitarea Şcolii Gimnaziale nr. 5 se vor aloca 1.510.249,75 lei, din care 1.166.774,26 lei reprezintă finanţare nerambursabilă. Proiectul de reabilitare a Liceului „Mihai Viteazul” are o valoare totală de 655.539,59 lei, din care 595.659,48 lei finanţare nerambursabilă.

Ca urmare a implementării acestor două proiecte, se estimează că peste 1.890 de elevi vor beneficia de rezultatele obţinute.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.