O carte care cuprinde rețetele culinare preferate de ultimii trei papi a fost prezentată presei zilele acestea.
„Buon Appetito Guardia Svizzera” a fost publicată de un membru al gărzii elvețiene de la Vatican și oferă o imagine a vieții de aici, prin intermediul mâncărurilor servite locuitorilor Cetății Vaticanului.
David Geisser, un bucătar de 24 de ani din Zürich, a intrat în garda elvețiană în februarie 2013, după o instruire profesională în câteva dintre cele mai renumite restaurante din lume. În cartea pe care acesta a publicat-o figurează felurile de mâncare emblematice ale gardei elvețiene și ale unor înalți prelați, printre care Suveranii Pontifi Ioan Paul al II-lea, Benedict al XVI-lea și Papa Francisc.
„Dulce de leche” este un tip de dulceață inventată acum un secol în Argentina, care a debarcat la Vatican în martie 2013, odată cu Jorge Bergoglio.
Ioan Paul al II-lea prefera un meniu polonez alături de „pierogi” (un fel de ravioli), iar Benedict al XVI-lea, unul bavarez. Papa Francisc poate găsi aici un meniu adaptat special pentru gusturile sale, începând cu „empanadas argentiniene” (pateuri) pe salată de ardei, apoi Colita de cuadril – un fel de mâncare de carne de vită și renumita „dulce de leche”.
„Un soldat poate lupta și participa la război după ce mănâncă destul și bine”, a spus zâmbind comandantul gărzii elvețiene, Daniel Anrig.
Foto: romaniatv
Lasă un comentariu