Reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad au parafat, miercuri, contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare termică a primelor şapte blocuri din municipiul Arad, blocuri care totalizează 156 de apartamente.
Termenul de finalizare al lucrărilor care sunt finanţate din fonduri europene este de 11 luni.
Licitaţia organizată în vederea executării acestor lucrări a fost câştigată de firma SC AF Consulting SRL Bucureşti, reprezentanţii firmei afirmând că vor demara lucrările imediat după emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către beneficiar, adică de Primărie.
„Noi am constatat foarte repede oportunitatea de a accesa fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, cele şapte blocuri pentru care s-a semnat astăzi contractul de execuţie fiind, din câte cunosc, primele care vor beneficia de fonduri europene pentru finanţarea lucrărilor. S-au făcut proiectele, s-au depus cererile de finanţare, iar în câteva zile lucrările vor demara efectiv”, a declarat primarul Gheorghe Falcă cu acest prilej.
Tot cu această ocazie, reprezentanţii firmei care va executa lucrările au declarat că, având în vedere faptul că suntem în prag de iarnă, iar această perioadă nu este potrivită pentru executarea de lucrări exterioare, în lunile de iarnă vor executa lucrări interioare care nu sunt afectate de temperaturile exterioare scăzute.
Astfel, potrivit spuselor acestora, se va lucra la izolaţia termică a planşeului de peste subsol, se vor face măsurători pentru tâmplărie, se vor reface instalaţiile de distribuţie a agentului termic, pe durata executării acestor lucrări, locatarii celor şapte blocuri nefiind afectaţi în ceea ce priveşte alimentarea cu apă caldă şi căldură.
Urmează apoi ca la primăvară, atunci când temperaturile exterioare vor permite acest lucru, să se lucreze la faţade şi la acoperişul blocurilor.
Conform primarului Gheorghe Falcă, cele şapte proiecte pentru care s-a semnat miercuri contractul de execuţie al lucrărilor de reabilitare termică vizează îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a proprietarilor acestor apartamente prin creşterea performanţelor energetice ale acestora, concomitent cu reducerea costurilor implicate de încălzirea locuinţelor, precum şi utilizarea eficientă a consumului de energie prin reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie.
Valoarea totală a lucrărilor de reabilitarea termică a celor şapte blocuri se ridică la 5,2 milioane lei, din care valoarea eligibilă este de 4,7 milioane lei, în vreme ce finanţarea nerambursabilă este 2,8 milioane lei, în vreme ce proprietarii de apartamente vor suporta 20% din valoarea investiţiei pe blocul în care locuiesc, cuantumul sumei ce revine pe apartament fiind calculat funcţie de suprafaţa acestora.
Lasă un comentariu