JENANT: Şir lung de ACUZAŢII la adresa directorului Filarmonicii. „De ce trebuie să avem noi ruşinea asta?”

JENANT: Şir lung de ACUZAŢII la adresa directorului Filarmonicii. „De ce trebuie să avem noi ruşinea asta?”

Conducerea sindicaliştilor din Filarmonica de Stat Arad a răbufnit, într-o conferinţă de presă, după ce directorul Alin Văcean ar fi făcut în aşa fel încât corul instituţiei să nu mai onoreze invitaţia Ambasadei României la Praga de a participa la Serata de Crăciun din capitala cehă.

Concret, susţin reprezentanţii sindicaliştilor, pentru că Văcean s-ar fi supărat pe câţiva dintre membrii corului (pentru unele remarci de pe Facebook!), stare accentuată de refuzul artiştilor de a-i prezenta scuze, a pus la cale ca la Praga să meargă un grup orchestral. Sindicaliştii susţin că, beneficiind de concursul unei persoane din Primărie, Văcean ar fi determinat ambasada să trimită o altă invitaţie, de această dată pe adresa Asociaţiei „Arad Capitală Europeană a Culturii 2021”, în care nu se mai solicita prezenţa „Corului Filarmonicii de Stat Arad”, ci a unui „grup de artişti” din Arad. Ambele invitaţii ale ambasadei poartă acelaşi număr, adică 2092, din 9 octombrie 2014.

Numai că, potrivit sindicaliştilor, având în vedere toată logistica necesară unui grup orchestral, Ambasada României la Praga a renunţat, în cele din urmă, la a mai include în programul Seratei de Crăciun grupul de artişti din Arad.

De aici, acuzele la adresa lui Alin Văcean s-au ţinut lanţ: abuzuri, disponibilizări mascate, insulte, neînţelegerea problemelor instituţiei, refuzul constant în ultimii ani de a încheia cu angajaţii un contract colectiv de muncă, dispoziţii ilare (cum a fost cea legată de studiul individual în grup!), lucruri despre care s-a mai povestit, le cunoaşte multă lume, dar sunt ignorate cu bună ştiinţă în biroul nr. 1 din Primăria Municipiului Arad, locul din care directorul Filarmonicii este ţinut în braţe. „De ce trebuie să avem noi ruşinea asta? Rămâne să ne răspundă domnul Falcă”, a declarat, spre finalul conferinţei de presă, liderul de sindicat Mihai Dogaru.

Pentru că s-au săturat de tolerarea lui Văcean în fruntea uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură care au mai rămas în Arad, sindicaliştii trec la măsură extreme. Astfel, le vor oferi spectatorilor „momente de tăcere” în mijlocul concertelor, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei în care se regăseşte Filarmonica, unde – susţin ei – nu mai există comunicare cu directorul Alin Văcean.

Potrivit informaţiilor noastre, situaţia va ajunge în scurt timp şi pe masa consilierilor municipali, de la care toată lumea se aşteaptă să ia măsuri în acest caz, măcar în ceasul al 12-lea.

  1. nu va mai agitati ca doar stiti ca corb la corb nu scoate ochii. Vacean Alin e pus de Falca acolo pe considerente numai de el stiute si acolo va ramane. pana pica Falca desigur. deci rabdati cel putin pana in 2016

    Raspunde
  2. aradean suta la suta 13 noiembrie, 2014, 12:01 pm

    Refuz sa cred ca dl.Falca nu ia masurile necesare pentru a indeparta „raul”din mijlocul acestor oameni minunati,adevarati profesionisti!
    Nu este posibil sa fie sustinute politic, in functii de conducere, persoane care nu sunt agreate de proprii subalterni!E un cosmar acolo nu loc de munca!
    Am incredere ca situati se va remedia,iar angajatii vor avea”pace”.

    Raspunde
  3. daca ramane gogu primar si din 2016 si are toate sansele tot maestro vacean va dirija filarmonica

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.