Seara zilei de luni, 24 noiembrie, va rămâne, cu certitudine, în memoria publicului ediţiei cu nr. XX a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic de la Arad (FITCA), susţin organizatorii evenimentului. Iar certitudinea este conferită de celebra semnătură pe care o poartă – cea a lui Gigi Căciuleanu. „Mozart Steps” este un spectacol de teatru coregrafic, produs de Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, acesta fiind
„Un spectacol care se cere obligatoriu văzut, savurat. Un spectacol ce trebuie negreşit revăzut, nu neapărat pentru a-l înţelege, pentru a-ţi explica mai bine ţie, privitor, ce sens are o anumită mişcare, ce semnificaţie exprimă o anume secvenţă, care e conţinutul de idei, cum se spunea la şcoala pe vremuri, al întregului, ci pur şi simplu spre a-l simţi şi redescoperi. Sau a-l descoperi tout court fiindcă sunt absolut sigur că la o nouă vizionare el înseamnă cu totul altceva. Mult mai mult decât o poveste egipteană spusă prin dans pe o muzică ce este şi nu este a lui Mozart. Şi care nici tocmai poveste nu e deoarece are în ea un incomplet, un nespus căruia numai şi numai spectatorul este chemat să îi confere substanţă. Un incomplet care face ca Mozart Steps să fie mai mult decât un spectacol despre viaţa lumii, prin aceasta intrând, din cauza subiectivităţii mele, desigur, într-o stranie dar şi fertilă conjuncţie cu Carmina Burana, un spectacol montat tot de Gigi Căciuleanu cu ceva vreme în urmă la Teatrul Naţional din Târgu Mureş. Mai mult decât un spectacol despre cuplu, despre un El şi o Ea, despre nenumăraţi astfel de El şi Ea, despre Animus şi Anima” – Mircea Morariu, adevarul.ro.
Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Pavel Bartoş, Nicoleta Lefter, Alexandru Papadopol, Ionel Mihăilescu, Antoaneta Zaharia… Sunt doar câţiva dintre actorii care vor juca în „Titanic Vals”, spectacolul care va reprezenta Teatrul Odeon Bucureşti în ediţia aniversară a Festivalului Internaţional de Teatru Clasic, în seara zilei de marţi, 25 noiembrie. Textul lui Tudor Muşatescu a fost pus în scenă de reputatul regizor Alexandru Dabija, decorurile fiind semnate de Helmuth Stürmer iar costumele de Corina Grămoșteanu.
Comedia „Titanic Vals” nu şi-a pierdut cu nimic prospeţimea chiar dacă a văzut lumina rampei acum 81 de ani. Secretul longevităţii ni-l dezvăluie chiar dramaturgul: „acţiunea se petrece în zilele noastre, în orice oraş unde există soacre, neveste şi prefecturi”.
Un naufragiu, o moştenire neaşteptată, un candidat surpriză pentru un loc în parlament, un testament misterios, discursuri politice „piramidale” şi buclucuri sentimentale, lovituri de teatru şi răsturnări de situaţie, într-un spectacol-satiră ce dezvăluie noi perspective asupra umorului lui Muşatescu.
Lasă un comentariu