Consilierul judeţean Mircea Purcaru, preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Conservator, a criticat proiectul de lege care permite angajarea rudelor de până la gradul II în instituţiile publice.
„Nu am fost niciodată de acord cu asaltul ANI asupra parlamentarilor care îşi angajează rudele ca birourile parlamentare, acuzându-i pe aceştia de conflict de interese. Mi se pare normal ca un parlamentar să-şi aducă la cabinet oameni de încredere. Desigur, cu condiţia ca aceştia chiar să se priceapă la ce au de făcut, nu doar să figureze ca angajaţi ca să ia nişte bani fără să presteze vreo muncă”, a spus Mircea Purcaru.
„Camera Deputaţilor dezbate, acum, modificările la lege, care vor permite angajarea rudelor până la gradul doi inclusiv, fără ca aceasta să constituie conflict de interese. Iată, însă, că aceste modificări nu se pot face strict pentru deputaţi şi senatori, ci, deoarece parlamentarii sunt înregimentaţi ca funcţionari publici, pentru toţi funcţionarii publici! Or, aşa ceva chiar că miroase de la o poştă a încurajării nepotismului, a promovării pe baza apartenenţei la clan, grup, gaşcă, partid! Este ca în expresia «unde dai şi unde crapă» sau «dinafară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul»”, a afirmat Purcaru.
Acesta este de părere că nu se poate vorbi despre modernizarea statului dând mână libera la căpuşarea instituţiilor de către rudele funcţionarilor publici.
„Nu înţeleg de ce nu se poate face o distincţie clară întreparlamentari şi funcţionarii publici, având în vedere faptul că deputaţii şi senatorii sunt aleşi, în timp ce funcţionarii publici sunt simpli angajaţi ai statului. Dacă domnii parlamentari chiar doresc rezolvarea acestei probleme, ar trebui să-şi promoveze ei înşişi un statut care să le definească limpede locul şi rolul, nu să ofere tuturor funcţionarilor publici posibilitatea de asigurare a unor sinecuri pentru rude, prieteni, colegi de partid, pe banii statului”, a mai spus Mircea Purcaru, preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Conservator.
Lasă un comentariu