Cei de la Facebook au anunţat recent faptul că mai au o metoda prin care monitorizează activitatea utilizatorilor, pe lângă postările la care le dăm „like”, „comment” sau „share”.
De câte ori ne uităm prin News Feed, pagina principală unde vedem tot ce postează prietenii noştri virtuali, reţeaua de socializare poate reţine ce ne interesează, chiar dacă nici nu dăm click pe postarea respectivă. Cum funcţionează acest lucru? Simplu!
În momentul în care ne îndreptăm atenţia asupra unei poze sau postări şi nu trecem imediat peste ea, Facebook interpetează acest fapt ca o dovadă de interes pentru anumite subiecte sau anumite persoane. Astfel, procesează informaţia şi sortează postările care ne apar in News Feed în funcţie de preferinţe.
Până acum, Facebook tria informaţia din News Feed pentru fiecare utilizator în parte, luând în considerare felul în care aceştia interacţionau cu ea prin „like”, „comment” sau „share”, un rol important având şi postările personale.
Noutatea are şi o parte pozitivă, mai ales pentru publicaţii, care vor avea încă o modalitate de a ţine evidenţa numărului de cititori ale diverselor articole, pe lângă numărul de accesări directe. De asemenea, se bucură de acestă inovaţie şi companiile de e-books.
În concluzie, putem spune că Facebook ştie tot ce facem, poate mai multe decât am vrea noi, în momentul în care suntem conectaţi.
Foto: techswatch.com
Yep, Facebook stie prea multe, google stie si mai multe si cine stie cine are acces la ce stiu ei.
vai ce mare secret ne spuneti ziar ce cacao