Este la prima vedere un banal ochi de apă de dimensiuni modeste, cu un diametru de doar 5 metri, însă, după cum îi spune și numele, Balta Vrăjitoarelor este unul din locurile pline de mister aflate în țara noastră. Situat la numai 30 de minute distanță de București, în mijlocul pădurii Boldu-Creţeasca, locul unde se află balta este înconjurat de legende stranii.
În ciuda aparenţei obişnuite, se spune că peticul de apă este înconjurat de forţe din alte lumi şi este loc de pelerinaj pentru vrăjtoare.
Faima bălţii este demult cunoscută de vrăjitoarele ţigănci care se adună din lumea întreagă aici, în preajma nopţilor de Sfântul Gheorghe, Sânziene şi Sfântul Andrei, atunci când se spune că se deschid temporar porţile spre celelalte tărâmuri. Balta este un loc al puterii transmis din generaţie în generaţie în rândul vrăjitoarelor. Se spune că orice vrajă, blestem sau dezlegare spuse pe malul acestei mici bălţi ascunse la marginea Bucureştilor se îndeplineşte negreşit.
Există oameni care au observat în preajma bălţii o serie de fenomene ciudate precum fulgere globulare şi furtuni iscate din senin în perimetrul restrâns al bălţii. Animalele, fie ei cai, vite, oi, capre, câini sau pisici refuză să bea apă de aici, preferând parcă să moară de sete decât să se adape din baltă.
Balta are o adâncime de doar un metru şi jumătate, nu seacă niciodată, nu se măreşte și nu se micşorează niciodată – indiferent dacă este secetă sau plouă din abundență. Cu toate acestea, conform legendelor, pare a nu avea fund. Oamenii din zonă spun că au aruncat în ea un bolovan greu de 20 de kilograme. Acesta ar fi dispărut fără urmă în două săptămâni.
Foto: iavezi.com
Unde
aiurea, nici nu exista balta