Warren Buffet, Bill Gates, Muammar Gaddafi sau Henry Ford sunt doar câțiva din cei mai bogați oameni de pe Planetă și, totodată, cei care au schimbat istoria. Cu toții au în comun un lucru: autoeducația prin lectură.
Steve Siebold, acum unul dintre cei mai cunoscuți speakeri şi traineri ai lumii, era un student sărac când și-a propus să se îmbogățeasă. Și a reușit! Printre clienţii lui Siebold se numără azi Volvo, Toyota, Philip Morris, Procter & Gamble şi Johnson & Johnson. A început să studieze viața oamenilor de succes și – după ce a luat peste o mie de interviuri oamenilor care au reușit – a ajuns la concluzia că toţi aveau un lucru important în comun.
„Mergi în casa unei persoane bogate şi unul din primele lucruri pe care le vei sesiza este o bibliotecă cu cărţi pe care le-a folosit pentru a se educa pentru a avea mai mult succes”, a declarat Siebold, autor al cărţii „How Rich People Think”.
Al treilea cel mai bogat om din lume, Warren Buffett, a declarat recent că petrece 80% din timpul în care lucrează citind. Atunci când şi-a început cariera de investitor citea până 600-750 de pagini pe zi. „Uite, nu citim opiniile altora, vrem să aflăm faptele şi apoi să gândim”, declara Buffett într-un interviu.
Printre autorii preferaţi ai miliardarului se numără Benjamin Graham, Philip Fisher, Jack Welch, John Bogle, experţi în management şi economie.
Bill Gates este un alt miliardar care citeşte foarte mult. El publică, pe site-ul Gatesnotes.com, o listă cu cărţile pe care le-a citit şi le recomandă.
„Clasa mijlocie citeşte romane, tabloide şi reviste de divertisment”, spune Siebold.
Afirmația sa este confirmată de un autor cunoscut, care a descoperit că doar 6% din persoanele foarte bogate din SUA se uită la reality-show-uri, pe când în cazul celor sărace procentul ajunge la 78%.
Foto: nowitcounts.com
Lasă un comentariu