Ciocolata este printre cele mai apreciate dulciuri din lume. Fie că este sub formă de tabletă de ciocolată, bomboane sau tort, ciocolata este preferata tuturor.
Problema cea mai mare sunt mustrările de conştiinţă pe care le avem dacă întrecem măsura. Ciocolata, pe lângă faptul că îngraşă foarte rău, mai poate cauza şi alte probleme de sănătate.
Din acest motiv, o echipă de oameni de ştiinţă de la o firmă din America au creat un prototip de ciocolată care conţine doar 35% zahăr şi grăsimi, spre deosebire de cea existentă momentan pe piaţă, care conţine în jur de 70%.
Ciocolata sănătoasă este îndulcită cu o plantă care creşte în Bolivia şi Peru. Cercetătorii de la Kuka Xoco, firma care testează acest prototip, spun că folosesc micrograme de extract din planta de cacao, care pot fi îndulcite cu această plantă fără a fi nevoie de îndulcitori artificiali, care au un gust de medicament, motiv pentru care ciocolata dietetică nu este deloc gustoasă.
Planul lor pe termen lung este să creeze un tip de ciocolată delicioasă, cu numai 10% zahăr şi grăsimi.
Sursa: Daily Mail
Lasă un comentariu