TOȚI arădenii vor avea OBLIGAȚIA de a se racorda la un sistem public de canalizare

TOȚI arădenii vor avea OBLIGAȚIA de a se racorda la un sistem public de canalizare

Compania de Apă informează cetățenii cu privire la modificările apărute la Legea nr. 241/2006 privind Serviciul de alimentare cu apă şi canalizare.

Acestea obligă utilizatorii la racordarea la sistemul de canalizare. Prin Legea 224/24.07.2015, conform art. 31, alin. 5 „utilizatorii persoane fizice sau juridice inclusiv cele care au sisteme proprii de alimentare cu apă, au obligaţia de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înfiinţate, daca aceştia nu deţin staţii de epurare avansate care respecta condiţiile de descărcare a apelor epurate in mediul natural”.

Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 2000 şi 4000 de lei. Conform reglementărilor legale, constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii se fac de către personalul împuternicit al Gărzii Naţionale de Mediu.

  1. lege de rahat

    astia (clasa politica) ne spun ca noi (populatia de rahat cu rol de vaca de muls) suntem obligati sa ne racordam la Apa Canal (institutia aia care ne jecmaneste cu tarife abuzive si in care 2/3 din angajati sunt lipitori de afise care taie frunze la caini) daca nu avem propriile statii de epurare.
    Statii de epurare nu arfe nimeni asa ca noi TOTI trebuie sa dam banii la PDL-istii de la apa canal, chiar si daca nu poluam.
    Tehnic hotii astia vor trebui sa instaleze contoare la canal, adica sa ne numere rahatul. Cum altfel vor estima sumele pe care ni le vor lua.

    Raspunde
  2. astazi a venit la chemarea noastra vidanjeza sa ne desfunde canalul din fata blocului. Muncitorii habar nu aveau pe unde trebuie sa curga mizeria,nu aveau nici un proiect al canalizarii,isi dadeau cu presupusu ,ziceau ca ,canalul a fost gresit legat la pluvial in loc de menajer ( asa e de cand s-a consruit blocul) .N-am vazut nici un sef care sa dea indicatii,o adevarata harababura ,dar lunar primim FACTURA si e mare bai daca nu o platim.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.