Cozile de cireșe conțin săruri de potasiu, flavonoide şi taninuri, fiind un excelent remediu natural pentru mai multe afecţiuni.
Puse la fiert și preparând un ceai, cireșele au efect antiinflamator şi ajută la tratarea cistitelor, nefritelor şi pielonefritelor.
Rețeta cu rol antiinflamator: Pui la fiert, în 600 ml de apă, un pumn de cozi de cireşe. După ce dă în clocot, iei de pe foc şi laşi vasul acoperit cu un capac, timp de un sfert de oră. Bei decoctul pe parcursul întregii zile, timp de două săptămâni.
Cireșele mai au rolul de a calma durerile de stomac, dar folosind o altă rețetă.
Rețeta pentru bolile de stomac: Pui la fiert 250 ml de apă, iar când dă în clocot adaugi câteva cozi de cireşe. Laşi să fiarbă puţin, după care iei de pe foc şi laşi la infuzat 10 minute. Se administrează la nevoie.
Lasă un comentariu