Consilierii judeţeni social-democrați Cristian Videscu şi Marius Sulincean au abordat astăzi, într-o conferinţă de presă, mai multe subiecte controversate ce vizează funcţionarea Consiliului Județean Arad şi a instituţiilor din subordine, argumentând în acelaşi timp şi votul consilierilor PSD la ultima şedinţă a CJA.
Cetatea Șoimoș, lăsată pe dinafară din rațiuni politice
Potrivit celor doi, proiectul privind cetățile Șoimoș și Șiria a demarat în urmă cu doi ani, fiind susținut și atunci, ca și acum, și de către de consilierii PSD.
„La ședința de ieri am constat însă că acum, când există și bani europeni disponibili pentru cele două cetăți, conducerea CJA a lăsat pe dinafară cetatea Șoimoș. Motivele invocate de domnul Cionca fac referire la neîndeplinirea de către Primăria și Consiliului Local Lipova a unor formalități legale, dar uită să le spună arădenilor că, în fapt, documentația pentru cetatea Șoimoș este într-o etapă mai avansată decât cele pentru cetatea Șiria. Avem toate motivele să credem că, în fapt, PNL și conducerea Consiliului Județean abandonează cetatea Șoimoș, lăsând-o în afara acestui proiect, din rațiuni politicianiste ce țin de culoarea politică a administrațiilor locale din cele două localități”, a afirmat Cristian Videscu.
„La fel ca și în cazul alocărilor financiare, Lipova, oraș condus de un primar membru PSD, nu beneficiază de sprijinul Consiliului Județean și în ciuda faptului că cetatea Șoimoș reprezintă un obiectiv mai bine conservat și cu un potențial turistic superior, PNL este preocupat doar de soarta cetății Șiria pentru că primează interesele primarului Valentin Bot și ale doamnei consilier județean Popa Garofița. PSD nu s-a opus și nu se va opune vreodată intereselor cetățenilor județului Arad sau ai comunei Șiria, pentru care am votat de fiecare dată proiectele inițiate, cum a fost și cazul centurii ocolitoare aprobată în ședința din luna august”, a mai declarat consilierul județean Cristian Videscu.
Fără recepție, la secția TBC
Referitor la proiectele de hotărâre privind preluarea-predarea clădirii secției TBC a Spitalului Județean, Marius Sulincean a arătat că din documentația care stă la baza acestor proiecte a reieșit că nu a fost efectuată recepția finală a lucrărilor.
„În acest context ar fi fost nu doar anormal ci probabil și ilegal să majorăm valoarea de inventar a patrimoniului județului Arad cu acest imobil nefinalizat. Nu poate garanta nimeni că ulterior preluării acestui imobil, cu ocazia recepției finale a lucrărilor, nu ar fi constatate deficiențe. Cu atât mai mult cu cât există un precedent, și ne referim la cazul nefericită de la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Județean și situația prăbușirii tavanului din cauza infiltrării apei, am considerat normal și necesar să așteptăm recepția finală pentru a putea prelua acest imobil spre al preda în administrarea Spitalului Județean”, a spus Sulincean.
„Conducerea CJ Arad susține de mai bine de două luni că lucrările vor fi finalizate în maxim câteva zile, nemaifiind de executat decât un branșament la rețeaua de gaz metan. Dacă măcar de această dată este adevărat, înseamnă că în maxim câteva zile se va putea face recepția și vom fi bucuroși să preluăm această clădire spre a o da în administrarea Spitalului și implicit în folosința bolnavilor de tuberculoză din județul Arad”, a mai declarat Marius Sulincean.
Felicitari Marius Sulincean te sustinem.