Camera Deputaților a adoptat, marți, o lege prin care românii vor beneficia de o nouă zi nelucrătoare.
Votul final trebuia dat săptămâna trecută, dar a fost amânat, din lipsă de cvorum.
Legea prin care Ziua Copilului devine zi liberă nelucrătoare pentru români a fost adoptată de plen cu 74 de voturi „pentru”, 5 voturi „împotrivă” şi opt abţineri. După adoptarea în Camera Deputaţilor, legea va merge la preşedinte pentru promulgare.
Iniţiativa legislativă a fost înaintată de senatoarea Rozalia Biro şi de deputata Claudia Boghicevici, împreună cu un grup format din mai mulți parlamentari.
„Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei”, susțin parlamentarii care vor să declare 1 iunie zi liberă.
Proiectul de lege prin care 1 iunie devine zi liberă a fost votat de senatori pe 13 septembrie. În luna iunie, Guvernul a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative.
Anul acesta, românii au mai obținut o zi liberă: 24 ianuarie. Klaus Iohannis a promulgat săptămâna trăcută legea prin care Ziua Unirii Principatelor Române devine zi liberă nelucrătoare.
De câte zile libere vom beneficia în 2017:
1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
16 aprilie 2017, 17 aprilie — Paștele
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului
19 iunie, 20 iunie — Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul
Codul Muncii mai prevede şi două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
Lasă un comentariu