Rubrică culinară de week-end în colaborare cu Helvetica Milk-Pecica. Ciorbă de peşte şi tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă

Rubrică culinară de week-end în colaborare cu Helvetica Milk-Pecica. Ciorbă de peşte şi tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă

Ciorbă de peşte 

Ingrediente : peşte , ceapă, pătrunjel , păstârnac , morcovi , mazăre , conopidă

Mod de preparare:

Se curaţă zarzavaturile , se spală şi se taie după preferinţă iar apoi se pun la fiert .

Când sunt aproape fierte , se adaugă bucăţile de peşte , se lasă la fiert încă 15-20 de minute Se adaugă un pahar de bulion şi la sfârsit se pune pătrunjelul tocat mărunt .

 

Tocăniţă de ciuperci cu mămăliguţă

Ingrediente: 1 kg ciuperci champions; 1 ceapă medie; 4 căţei usturoi; 1/2 lingură sare; 1 legatură pătrunjel; 1/2 lingură vegeta; 50 ml suc de roşii.

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine şi se toacă nu foarte mărunt.

Ceapa se taie mărunt şi se pune la cşlit în puţin  ulei.

Când ceapa s-a călit, se adaugă ciupercile cu puţina apă şi se lasă să fiarbă până se înjumătăţeşte cantitatea.

Se adaugă sarea şi vegetadupă gust împreună cu usturoiul tocat mărunt şi se mai lasă la fiert circa 10 min.

Dupa 10 min se adaugă sucul de roşii şi pătrunjelul mărunţit  şi se mai lasă maxim 15 min la fiert la foc mic.

Tocăniţa se serveşte cu mămăligă caldă .

Se ornează cu puţină smântână la alegere,  după gust.

Poftă Bună!

Bucătar: Rebeca  (casnică)

 Foto : Andrei Nicoară

Rublică realizată cu sprijinul Hellvetika Milk-Pecica

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.