Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk – Pecica: Pastă de fasole

Rubrică culinară de week-end, în colaborare cu Helvetica Milk – Pecica: Pastă de fasole

Pastă de fasole (fasole bătută: 4 persoane)

Ingredinente:
½ Kg fasole albă (boabe mici), 2 cepe, ulei, sare, mărar verde, boia dulce sau iute după preferinţe.

Mod de preparare:
Fasolea se pune minim 5 ore în apă rece. Se pune la fiert într-o oală mare, jumătate de oră (prima fiertură) după care intr-o altă oală cu apă fierbinte se pune fasolea pentru a doua fiertură încă jumătate de oră. Se strecoară şi se lasă la rece, apoi se pune în blender cu sare şi ulei, până se face pastă. Cele 2 cepe se taie mărunt, se călesc în ulei iar pe final se adaugă boia. Punem pasta de fasole pe un platou, deasupra garnitura de ceapă cu boia şi se ornează cu mărar verde.
Se poate servi cu cârnaţi prăjiţi şi murături.

Bucătar: Rebeca (casnică)

Poftă Bună!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.