Consumi băuturi carbogazoase cu ZERO CALORII? Care sunt EFECTELE SECUNDARE

Consumi băuturi carbogazoase cu ZERO CALORII? Care sunt EFECTELE SECUNDARE

Aspartamul, cunoscut şi ca aditivul alimentar E 951, este utilizat în industria alimentară pentru puterea sa de îndulcire foarte mare, de 200 de ori mai puternică decât cea a zahărului natural.

Care sunt efectele negative?
Aspartamul este unul din cei mai controversați îndulcitori, fiind considerat ca posibil vinovat pentru declanșarea următoarelor afecțiuni:

  • cancer;
  • convulsii;
  • dureri de cap;
  • depresie;
  • deficit de atenție;
  • ameţeală;
  • creștere în greutate;
  • malformații congenitale;
  • lupus;
  • Alzheimer;
  • scleroză multiplă.

De ce ne îngrăşăm într-un mod ciudat de la aspartam?

După ce aspartamul este înghiţit, digerat şi absorbit de la nivel intestinal, acesta ajunge în ficat unde este metabolizat, rezultând cele trei componente ale sale: fenilalanina, acidul aspartic și esterul de metil. Acest proces are loc cu un consum important de energie, îngreunându-le pe celelalte care au loc în ficat, printre care și arderea grăsimilor care, datorită consumului de aspartam, nu se va mai putea realiza cu aceeaşi intensitate. Astfel, printr-un consum constant de aspartam, o cantitate din ce în ce mai mare de grăsimi va fi stocată în ficat, generând ceea ce poartă numele de steatoză hepatică (ficat gras).

În momentul în care începe o supraîncărcare a ficatului, apare tendinţa de îngrăşare.

De asemenea, îngrăşarea la consumatorii cronici de E951 apare şi prin alte mecanisme: creşterea apetitului şi nevoia de dulciuri/zahăr, retenţie de lichide. Îngrăşarea prin consum constant de aspartam  are un aspect particular nenatural: corpul are un aspect pufos şi umflat.

Alternativele naturale la Aspartam

Ca și zahărul, alternativele naturale la aspartam pot conține multe calorii, având o valoare nutritivă foarte mică.

Puteți încerca îndulcirea alimentelor și băuturilor cu:

  • miere;
  • sirop din esență de arțar;
  • nectar de agave;
  • suc de fructe;
  • melasă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.