Deputatul Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a participat, astăzi, la Conferința Regională a Furnizorilor de Formare Profesională Bucureşti – Ilfov, eveniment care face parte din acţiunile aferente proiectului „Calitate într-o economie bazată pe cunoaştere”. Proiectul, cu o valoare de peste 3 milioane de lei din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a fost accesat de către Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR) şi are drept scop creșterea calității serviciilor oferite de furnizorii români de formare profesională, prin implementarea unui sistem de asigurare a calității în formarea profesională și promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în sprijinul unei creșteri economice inteligente.
Claudia Boghicevici a subliniat, în intervenția sa, necesitatea implementării unui sistem de asigurare şi management al calităţii în formarea profesională. „Cea mai mare provocare pentru implementarea acestui proiect este contextul actual din ţara noastră, în care rata şomajului depăşeşte 7%, conform cifrelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică. Mai mult, statisticile în cazul persoanelor de peste 55 de ani sunt mai mult decât îngrijorătoare. Gradul de ocupare a acestora în România a coborât în ultimii ani de la valori mult peste media europeană (peste 50% în anii `90), la aproape zece procente sub aceasta, în 2013 situându-se la 41,5%. Peisajul ocupării forţei de muncă în România este dezolant, în condiţiile în care angajatorii caută calitate înainte de toate, iar nivelul de educaţie al şomerilor este îngrijorător de redus. La acesta se adaugă politica defectuoasă, orientată spre beneficiile electorale de moment, fără viziune pe termen lung şi dezechilibrele bugetare care indirect au afectat perspectivele de dezvoltare, prin frânarea investițiilor publice. În acest context este necesară o abordare care să plece de la nevoia angajatorului şi să încheie prin îmbunătăţirea legislaţiei şi adaptarea programelor oferite de furnizorii de formare pentru facilitarea adaptării ofertei de muncă la cerinţele pieţei”, a declarat Claudia Boghicevici.
În cadrul aceleiaşi intervenţii, deputatul PDL a subliniat importanţa pe care o are calitatea resurselor umane, ca factor esenţial pentru creşterea nivelului de competitivitate a României într-o economie globalizată. „Creşterea calităţii serviciilor de formare profesională continuă va avea drept consecinţă creşterea încrederii angajatorilor în competenţele angajaţilor, ceea ce contribuie la creşterea mobilităţii forţei de muncă, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, crescând, în acest fel, oportunităţile de valorificare a capitalului uman. Creşterea gradului de ocupare este soluţia pentru relansarea economică. Locurile de muncă înseamnă venituri mai mari la buget din taxe şi impozite, înseamnă povară mai redusă pentru bugetul de asistenţă socială, înseamnă bani mai mulţi pentru dezvoltare şi pentru securitate socială. Este deci singurul drum spre reluarea creşterii economice sustenabile de 4-5% pe an, cât este potenţialul de creştere al economiei româneşti”, a mai precizat Boghicevici.
Este o idee buna
sa creasca gradul de ocupare? Pai asta creste daca cresc salariile sau daca se creeaza noi locuri de munca, adica daca se dezvolta mediul privat, ori mediul privat nu a fost ajutat sa se dezvolte taman de madam. Daca vrei sa-i dai limbi du-te si da-i chiloteii jos nu-i mai canta ode online.
Prietene daca asa ai fost educat sincer imi pare rau pentru tine si sper ca sa iti gasesti calea ca vad ca esti dezorientat.
Tanti este desprinsa de pe Marte si graviteaza majestuoasa in jurul acestei planete pentru care planeta Pamant este doar o stea indepartata cu care are doar legaturi poetice.
Cauzele somajului stau in nivelul redus al dezvoltarii mediului economic care se datoreaza in mare parte sistemului financiar (acelasi din perioada in care PDL era la guvernare si care are o impozitare a fortei de munca de cca. 48%), a lipsei facilitatilor pentru mediul privat, in special pentru intreprinderile mici si mijlocii si in puterea de cumparare foarte redusa a populatiei (putere scazuta brusc, nemotivat si imbecil prin reducerea cu 25% a veniturilor tuturor angajatilor sistemului public din perioada PDL-Boc). La Arad, colegul de partid mai destept si mai vizionar, un bugetar multi-milionar cu orgini incerte si fara nicio legatura cu Aradul, inventeaza o seria de taxe locale (taxa de orar, autorizatie de functionare, salubritate abuziva, taxe de publicitate si proceduri infernale pentru o reclama luminoasa) care pe langa ca nu aduc venituri la bugetul local, infecteaza atmosfera antreprenoriala si determina nejustificat o presiune asupra mediului de afaceri, asa ca nu cumva sa se dezvolte.
Sa nu mai vorbesc si de miile de mecanisme de sifonare a banului public si a tuturor resurselor publice inspre clinetela clasei politice (aceeasi si in perioada Boc+PDL – vezi Metianu) fiindca in Romania mediul privat este condamnat sa faca afaceri cu statul fiindca doar statul mai are bani (si cateva multinationale care exploateaza resurse naturale sau exploateaza niste nenorociti pentru salariul minim pe economie).
Tupeu de tupeu sau prostie crunta!