Îl punem în cafea, în ceai, în păjituri și în dulceață. De asemenea, se ascunde și sub alte denumiri în nenumărate alimente procesate, iar noi îl consumăm zilnic fără să știm cât de mult rău ne poate face.
Este vorba despre zahăr, care este omniprezent în alimentația noastră. El se găsește inclusiv în sosurile pentru salate, în lactate, sucuri așa-zise naturale și multe alte produse.
Potrivit unor studii ample, realizate de specialiști de la Universitatea din Utah, s-a demonstrat că zahărul hrănește celulele canceroase.
De asemenea, este dovedit faptul că persoanele care suferă de obezitate și diabet prezintă un risc mai mare de cancer, deoarece tumorile au nevoie de cantități mai mari de glucoză decât celulele sănătoase.
Așadar, pentru a ne menține o greutate sănătoasă și pentru a ne feri de boli grave, precum cancerul, este indicat să renunțăm pe cât posibil la zahăr.
Lasă un comentariu