Consilierul județean Marius Sulincean (PSD) va ataca în contencios administrativ recenta hotărâre a Consiliului Județean Arad prin care a fost votată componența Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), organism în care, pe lângă reprezentanții instituțiilor deconcentrate din domeniu, își fac veacul și încasează bani grei persoane „recompensate” pentru serviciile aduse puterii locale.
Asta dacă nu cumva se va sesiza Instituția Prefectului în acest caz și va ataca ea hotărârea.
Marius Sulincean explică și de ce: „La ședința de plen au fost prezenți 25 de consilieri, însă la punctul 4, zece consilieri din opoziție au părăsit sala, alături de cinci dintre cei șase consilieri ai puterii nominalizați să facă parte din ATOP, mai puțin domnul Purcaru, care nu face parte din grupul PNL – UDMR – PMP. În aceste condiții, proiectul de hotărâre nu putea fi aprobat din lipsa cvorumului, respectiv prezența a cel puțin 17 consilieri județeni. La reintrarea în sală s-a comunicat rezultatul votului, respectiv adoptarea proiectului cu un număr de 14 voturi din totalul de 19 consilieri prezenți. În contextul în care cei patru consilieri nominalizați să facă parte din ATOP au fost incluși în cvorum deși nu erau în sală la momentul votului, președintele Cionca a săvârșit un abuz, falsificând cvorumul. Mai mult, cei patru consilieri județeni intră și ei sub incidența legii penale, participând la adoptarea proiectului de hotărâre, generând o situație evidentă de conflict de interese în înțelesul art. 301 NCP”.
„Cunoscut drept un susținător al salariilor grase și al tăierilor de pensii, domnul Cionca nu se dezice nici măcar acum de practicile Robertei Anastase și, la fel cum aceasta număra cvorumul Camerei Deputaților, din doi în doi, la legea tăierii pensiilor, pentru a trece acestă lege prin Parlament, tot așa și domnul Cionca, în ședința de ieri, a înmulțit numărul consilierilor PNL, pentru a trece proiectul de hotărâre care să le asigure unor liberali indemnizații grase”, a completat consilierul județean.
De remarcat, că indemnizația unui membru al ATOP se ridică la 1800 de lei, de unde și graba unora de a intra „în pită”.
Lasă un comentariu