Potrivit unui raport, peste 92 la sută din locuitorii planetei trăiesc în zonele cu nivelul calității aerului exterior care nu respectă limitele de poluare stabilite de Organizația Mondială a Sănătății.
Conform raportului, populația respiră un aer ambiant cu o calitate scăzută, care nu corespunde cu nivelurile fixate de OMS de până la 2,5 microni (PM2.5). PM2.5 cuprinde poluanți suflați, nitrați de cărbune, poluanți care pătrund adânc în plămâni și în sistemul cardiovascular.
Organizația Mondială a Sănătății precizează că principalele surse ale poluării aerului sunt mijloacele de transport în comun, combustibilii menajeri, arderea deșeurilor, centralele electrice alementate cu cărbune și activitățile industriale.
„Este necesară o acțiune rapidă pentru a face față poluării atmosferice“, a precizat Maria Neira, directorul departamentului pentru sănătate publică al OMS pentru o sursă citată de Realitatea.Net.
Raportul a fost făcut din datele provenite din 3.000 orașe, din întreaga lume. Studiul a fost realizat de OMS împreună cu Universitatea Bath, din Marea Britanie.
Lasă un comentariu