Alte 10 tramvaie eficiente energetic pentru Arad

Alte 10 tramvaie eficiente energetic pentru Arad

Primăria Municipiului Arad anunță că a achiziționat alte 10 tramvaie noi care urmează să fie puse în circulație începând cu acest an, în cadrul proiectului european „Extinderea flotei de tramvaie eficiente energetic pentru Arad – 10 tramvaie”, lansat astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Acestea vor întregi flota Companiei de Transport Public Arad care, după finalizarea proiectului, adică nu mai târziu de 30 septembrie 2026, va număra 43 de garnituri noi.

Tramvaiele noi sunt de capacitate medie, cu 120 de locuri, dintre care 30 pe scaune, și vor fi integrate în sistemul de e-ticketing existent. Printre dotările tramvaielor se numără platforme pentru persoanele cu mobilitate redusă  și aer condiționat pentru pasageri și vatman. Tramvaiele au un consum redus de energie, un grad înalt de fiabilitate și o durată de viață de minim 30 de ani.

Investiția se ridică la 18.243.942,80 euro și se va realiza cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.

„Până la  jumătate a anului viitor, celor 33 de garnituri noi care sunt puse în circulație în municipiu, li se vor alătura cele 10 pentru care am obținut finanțare. În același timp sperăm că tot prin Programul Regional Vest 2021-20227 vor fi finanțate încă 10 tramvaie astfel încât în doi ani să ajungem la 53 de tramvaie noi, exact ce ne-am propus în urmă cu câțiva ani când demaram investițiile în transportul public local.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

„Ziua de azi este extrem de importantă din perspectiva continuității, din perspectiva faptului că România și-a întors fața către acest mod de transport extrem de bun, fiabil și sperăm ca aceste proiecte să continue. Este un sentiment de mândrie să vedem că un tramvai produs la Arad rulează aici. Tocmai de aceea spuneam mai devreme că ne dorim ca acest tramvai să fie din ce în ce mai bun, din ce în ce mai fiabil, astfel încât arădenii să fie din ce în ce mai mulțumiți de rezultatele noastre.”, a menționat directorul general Astra Vagoane Călători, Marian Mihail Călin.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin ADR Vest în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Vest 2021-2027.

„Această investiție reprezintă un pas esențial pentru viitorul sustenabil al Municipiului Arad. Prin această achiziție, ne propunem să transformăm transportul public cu tramvaiul într-o opțiune atractivă și eficientă pentru locuitorii de aici. În acest fel vom contribui la reducerea traficului și poluării în oraș. Această investiție este o alegere strategică pentru un viitor verde și prosper pentru Arad. Vom crea un mediu urban curat, vom reduce emisiile nocive și vom oferi locuitorilor o alternativă de transport modernă, sigură și prietenoasă cu mediul.”, a punctat reprezentantul ADR Vest, Paul Sbârcea.

Sursa foto: Primăria Arad

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.