Ambrozia A PUS PE JAR polițiștii locali: „Trebuie stârpită!”

Ambrozia A PUS PE JAR polițiștii locali: „Trebuie stârpită!”

Amenzile pentru cei care nu iau măsuri pentru îndepărtarea ambroziei au început „să curgă”.

Ținând cont de pericolul pe care ambrozia îl reprezintă din punct de vedere al potențialului său alergen, Poliția Locală atrage atenția instituțiilor publice, agenților economici și persoanelor fizice asupra necesității stopării creșterii acesteia pe domeniul public.

Potrivit articolului 7, pct. 3, lit. b, din completarea Anexei HCLM nr. 162/2006, privind gospodărirea municipiului persoanele fizice, agenții economici sau instituțiile publice care dețin sau folosesc terenuri pe domeniul public trebuie să procedeze la: „îndepărtarea buruienilor care cresc pe lângă borduri, garduri, stâlpi, împrejmuiri ș.a. și, în mod special, a celor cu potențial alergen, Ambrosia Artemisiifolia – iarba pârloagelor, de pe terenurile și spațiile verzi pe care le dețin sau folosesc, prin erbicidare, scoaterea rădăcinilor, smulgere, cosire”.

Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei.

Persoanele care doresc să formuleze sesizări legate de prezența ambroziei pe raza municipiului o pot face la adresa de e-mail: secretariat@politialocalaarad.ro sau la numărul de telefon al dispeceratului Poliției Locale Arad : 0257-939.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.