Poliţiştii locali arădeni au verificat, la sfârșitul săptămânii trecute, modul în care cetăţenii respectă hotărârea de Consiliu Local potrivit căreia aceştia sunt obligaţi să-şi îngrijească spaţiile din proximitatea imobilelor în care locuiesc.
Conform Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr.162 din 2006, arădenii au obligaţia să asigure atât curăţenia incintelor proprii, a trotuarelor, pe porţiunea din dreptul imobilului deţinut cât şi a locurilor de parcare folosite, prin următoarele intervenţii: măturat periodic (săptămânal), îndepărtarea buruienilor, a florei spontane care creşte pe lânga borduri, garduri, stâlpi, împrejmuiri, ş.a.m.d., întreţinerea spaţiilor verzi adiacente imobilelor şi condomiilor prin măturare, greblare şi chiar plantare cu material dendrofloricol, toaletarea arborilor de talie mică şi a arbuştilor ornamentali şi văruitul acestora. Mai mult decât atât „Este strict interzisă staţionarea sau parcarea autovehiculelor pe spaţiul verde”, subliniază conducerea Direcţiei Generale Poliţia Locală Arad.
De asemenea, cetăţenii sunt obligaţi, prin acelaşi act normativ, să asigure aspectul îngrijit al construcţiilor nefinalizate prin înlocuirea materialelor de protecţie deteriorate (folii, panouri, etc), a molozului, evacuarea materialelor rezultate din demolare, prin abordarea oricăror soluţii necesare în acest scop.
„Rugăm arădenii să respecte nemijlocit obligaţiile ce le revin în privinţa gospodăririi spaţiilor din proximitatea imobilelor în care locuiesc, în caz contrar fiind pasibili de plata unor sancţiuni contravenţionale, în cuantum de până la 1.000 de lei”, a afirmat Florian Barna, directorul Direcţiei Generale Poliţia Locale.
Primele cartiere verificate de poliţiştii locali au fost Pârneava şi Bujac. Urmează şi celelalte zone din municipiu.
foarte bine fac politistii. asa este in toate tarile civilizate. dar sa mai amendeze si firma care matura strazile si nu o prea o face iar Aradul e mizerabil
si care sunt TARILE civilizate ??? cine plateste impozit pe terenul respectiv ?.in tarile civilizate sunt firme care au grije de domeniul public ,dar la ARAD au fost desfiintate sau concesionat domeniul respectiv catre firme din constanta sau timisoara,cum vrei sa vina ccei de acolo sa faca curat destul ca iau bani
Dar consiliul judetean ,in fata caruia zac gunoaie + o canapea zdrentuita din toamna, pe ei cine ii amendeaza? Sau acesta este „model”?
Da, fotografia de mai sus e frumoasa. Sunt de acord si cu spatiul verde, DAR, pe carosabil, pe partea dreapta nu se poate parca, ca se blocheaza pista de biciclete. Daca pe spatiul verde nu se poate parca, nu ramane decat sa se parcheze pe banda 1. Si, un pic mai departe, daca vecinii ( de pe ambele parti ) parcheaza pe banda 1, o sa facem frumos un slalom cu 5-10 km pe ora. Sa nu mai vorbim de mirificele strazi reabilitate prin cartiere. Dupa ce sau reabilitat bineinteles ca sau si ingustat ( ca doar au trebuit de undeva sa se ciupeasca bani ), unele chiar mult de tot si nici daca vrei nu poti sa nu calci spatiul verde, caci drumul este mult mai ingust decat doua masini alaturate, care, ocazional nu au cum sa nu se intalneasca.