Aradul se înfrățește cu orașul unde s-a născut Hristos

Aradul se înfrățește cu orașul unde s-a născut Hristos

Municipiul Arad se va înfrăți cu orașul unde, potrivit Bibliei, s-a născut Iisus Hristos.

Potrivit unui nou Proiect de Hotărâre, inițiativa de stabilire a unor relații de înfrățire între Municipiul Arad și un oraș din Palestina a fost formulată pentru prima oară cu prilejul vizitei la Arad a Excelența Sa, Fuad Kokaly, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Palestina în România, din data de 27 septembrie 2017.

În contextul colaborărilor deja existente pe plan local între instituții de învățământ din Arad și Betleem și luând în considerare faptul că orașul Betleem, primul oraș palestinian înscris pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, va deveni în anul 2020 Capitala Culturii Arabe, există premisele stabilirii și consolidării unor relații strânse de colaborare între cele două orașe, care vor putea fi extinse și diversificate pe viitor, prin identificarea domeniilor de interes comun (cultural, educațional, administrativ, turistic și economic), în beneficiul ambelor comunități.
Cooperarea dintre cele două orașe poate fi favorizată de existența unor parteneri europeni comuni – orașele Strasbourg și Florența, cu care Municipiul Betleem este înfrățit, iar Aradul are relații de colaborare în diverse domenii, se arată în expunerea de motive din cadrul proiectului.

Începând cu data de miercuri, 06.03.2019, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate următoarele documente privind: Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unui acord de înfrățire între Municipiul Arad, Județul Arad din România și Municipiul Betleem din Palestina.

 Până la data de 18.03.2019, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 07.03.2019, între orele 8,00 – 18,00 Luni- Joi şi 08:00-16:00 Vineri, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.

Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro, informează municipalitatea.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.