Aradul, sub cod galben de caniculă și de ploi, vijelii și grindină

Aradul, sub cod galben de caniculă și de ploi, vijelii și grindină

Județul Arad se află, în perioada 21 august, ora 14 – 22 august, ora 02, sub cod galben de ploi, vijelii și grindină. Totodată în ziua de 21 august, Aradul se află și sub cod galben de caniculă.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50…70 km/h), local vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) informează că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în zonele montane din restul teritoriului. Începând cu a doua parte a nopții de miercuri spre joi (21/22 august) vântul se va intensifica temporar în regiunile estice și sud-vestice.

Totodată, ANM a emis pentru data de 21 august o avertizare meteorologică de cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Zonele afectate: Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, sudul și estul Olteniei și Dobrogea continentală

În Banat, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, sudul și estul Olteniei și Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Foto deschidere: Arhivă, caracter ilustrativ

Sursa foto text: ANM

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.