Aradul va avea o creșă nouă și modernă, pe o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați. Unde va fi amplasată

Aradul va avea o creșă nouă și modernă, pe o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați. Unde va fi amplasată

Aradul va avea o creșă nouă și modernă, pe o suprafață de peste 13.000 de metri pătrați.

În ședința ordinară a Consiliului Local Municipal de marți, 20 august, aleșii locali au fost în unanimitate de acord cu predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții „CNI” SA, a unui teren în suprafață de 13.861 de metri pătrați, situat pe strada Cetății, în vederea construirii unei creșe mari.

Viitoarea creșă va fi o construcție nouă, modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Clădirea va fi organizată în 3 nuclee funcționale: zonă administrativă, zona destinată copiilor și zona spațiilor tehnico-gospodărești. Creșa de pe strada Cetății, va avea o capacitate totală de 110 copii, ceea ce va permite formarea unui număr maxim de 11 grupe. Fiecare proiect al CNI presupune un număr total de dormitoare egal cu numărul de grupe, camere de joacă, vestiare și grupuri sanitare, spații pentru luat masa, dar și cabinet medical. Totodată sunt prevăzute și funcțiuni auxiliare precum spălătorie, călcătorie, biberonerie sau bucătarie.

„Este un proiect care se apropie de maturitate. A început cu câțiva ani în urmă când ni s-au cerut suprafețe de teren de către CNI. Mă bucur că am intrat în linie dreaptă și avem suficient de mult loc pentru construirea unei creșe care este o necesitate pentru comunitatea noastră. De aceea suntem parteneri cu CNI  și Guvernul României pentru a avea un astfel de obiectiv finalizat. Ne dorim să avem cât mai multe creșe, astfel încât părinții să aibă unde să-i lase pe copii. Este o cerință mare și ne dorim ca acest proiect să continue astfel încât să putem construi în Arad cât mai multe creșe. Suntem dispuși să identificăm și alte parcele de teren pe care să le oferim gratuit celor de la CNI cu scopul realizării unor investiții de acest gen.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Sursa foto: Primăria Arad

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.