Asociația Turism Alternativ propune un tur ieșit din comun

Asociația Turism Alternativ propune un tur ieșit din comun

Asociația Turism Alternativ propune pentru următoarea ediție a proiectului „Turist la tine acasă” un tur ieșit din comun.

Duminică, 28 iulie, de la ora 18, începând cu platoul din fața Gării Arad, arădenii vor putea vedea orașul dincolo de atracțiile turistice principale, de a descoperi „vibe-ul” și de a lua pulsul acestuia. Este recomandat pentru cei care doresc să exploreze mai profund, să înțeleagă diversitatea culturală și istorică a orașului dar și realitatea vieții cotidiene. Obiective neconvenționale și subapreciate, artă stradală, povești locale, legende urbane și evenimente istorice mai puțin cunoscute care au modelat viața comunității. Sunt doar câteva din aspectele abordate. Traseul pornește de la Gara Mare și include opriri la fosta fabrică MARTA, Arena „Francisc Neuman”, Cimitirul Eternitatea, Zona „Lebăda”, Zona „Fortuna” și se încheie la Indagrara, fosta Fabrică de Spirt și Drojdie a familiei Neuman.

Asociația Turism Alternativ, prin proiectul Arad Free Tours, revine cu al cincilea sezon de evenimente intitulate „Turist la tine acasă”. Sub motto-ul „Află poveștile orașului!”, proiectul are ca scop oferirea de tururi ghidate atât localnicilor, cât și turiștilor care vizitează orașul Astfel aceștia vor avea ocazia să se familiarizeze cu istoria și poveștile mai mult sau mai puțin cunoscute ale orașului.

Arad Free Tours este un proiect al Asociației Turism Alternativ și a fost lansat în 2013 de un grup de tineri voluntari. Am pornit acest proiect cu scopul de a promova Aradul iar de atunci am oferit sute de tururi, am ghidat mii de turiști de pe 5 continente și am organizat zeci de evenimente pentru localnici: tururi clasice, tururi tematice, tururi de nișă, tururi pe biciclete sau acțiuni de ecologizare și implicare civică. Totul pe bază de voluntariat, din pasiune pentru Arad!

Turism pe Drumul Vinului

Pe lângă tururile de oraș oferite turiștilor și tururile oferite arădenilor, cei de la Asociația Turism Alternativ vor lansa anul acesta și proiectul „Turism Alternativ pe Drumul Vinului”, o modalitate inedită și autentică de a descoperi cramele din zona Aradului, printr-o experiență culturală și gastronomică unică. „Ne propunem o abordare diferită punând accent pe autenticitate, educație și sustenabilitate. Aceste tururi sunt ideale pentru cei care doresc să descopere mai mult decât vinuri excelente, explorând în același timp cultura, istoria și peisajele fermecătoare ale regiunilor viticole”, spun cei de la Asociația Turism Alternativ.

Prima oprire va fi la Crama Feredeu din Șiria, pe 17 august. Detalii despre eveniment sunt disponibile pe site-ul Asociației Turism Alternativ – www.turismalternativ.ro – și pe paginile de Facebook Arad Free Tours, Timișoara Free Tours și Asociația Turism Alternativ.

Foto: Asociația Turism Alternativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.