O asistentă de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu a murit luni, imediat după ce a ieşit din tură, iar conducerea spitalului a deschis o investigaţie, existând indicii că femeia ar fi decedat din cauza epuizării.
„Lipsa de personal duce la epuizarea celor care trebuie să muncească cât pentru doi, trei sau chiar mai mulţi. Iar epuizarea duce la boală. Şi boala lasă în urmă copii orfani. Precum în cazul Monicăi. A murit, bolnavă şi epuizată, o asistentă de 30 de ani, din Spitalul de Pediatrie. (…) Când am văzut feţele colegelor mele, toate, am înţeles că am pierdut un om din echipă. O echipă mai mare decât cea din care credeam până acum că fac parte. Echipa specială a celor care îngrijesc copii dincolo de orice, de propria lor familie şi de propria lor sănătate”, a postat pe un cunoscut site de socializare dr. Livia Ognean, medic şef al secţiei Neonatologie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Conform legislației în vigoare, pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă, cu vârsta peste 18 ani, durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână. Întrucât, în practică, de regulă, munca suplimentară nu se compensează prin ore libere plătite, ci este plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia, tentația este foarte mare, neconștientizând că toate aceste ore în plus vor afecta starea de sănătate în viitor.
Dintre principalele efecte negative pentru starea de sănătate, amintim: depresia, problemele de memorie, creșterea în greutate, iritabilitatea, problemele cardiovasculare serioase, posibilitatea apariției cancerului, probleme ale pielii, ficat gras-non alcoholic și diabetul zaharat.
Este important ca, măcar în weekend, să profitați de timpul liber, iar în cursul săptămânii să ajungeți acasă la ore rezonabile, pentru a nu se vorbi despre dumneavoastră la timpul trecut înainte de vreme.
Lasă un comentariu