Gustosul pateu de ficat nu e ceea ce pare. Conservele conțin, de cele mai multe ori altceva decât pateu de ficat, care este prezent în conținutul acestora doar într-o mică proporție (aproximativ 25% sau chiar mai puțin). În rest, sunt şorici, slănină, făină albă de grâu, amidon din porumb, proteină din soia și apă. La toate acestea se adaugă sarea iodată, glutenul (agent alergen), nitritul de sodiu, zahăr, carmin (colorant) etc.
Și asta nu e tot! Pe etichetele pateurilor de ficat întâlnim tot felul de alte „ciudățenii” pe care le conține produsul alimentar (agenţi de îngroşare: gumă guar, gumă xantan, antioxidant- acid citric, ascorbat de sodiu, potenţiator de aromă: monoglutamat de sodiu, vitamine, agent de gelifiere – caragenan, agent de reglare a acidităţii: acid malic, polifosfaţi, condimente, extract de condimente, muştar, sirop de glucoză, emulgatori – esterii glicerolici ai acidului citric, lactilat de sodiu).
Deci, „poftă bună”!
Lasă un comentariu