Atenție! COD PORTOCALIU emis pentru mai multe localități din județul Arad

Atenție! COD PORTOCALIU emis pentru mai multe localități din județul Arad

Administraţia Naţionalăde Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de cod portocaliu pentru mai multe localități din județul Arad.

Astăzi, 11 iunie, în intervalul orar 15.35 – 16.30, localitățile: Săvârșin, Bârzava, Vărădia de Mureș, Birchiș, Petriș și Bata se vor afla sub atenționare meteorologică de Cod Portocaliu ce vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform informării transmise de Administraţia Naţionalăde Meteorologie.

Sunt prognozate averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină.

A fost emisă o avertizare RO- Alert pentru localitățile vizate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări de apă, pompierii arădeni recomandă cetățenilor să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În situația manifestării vântului puternic, sunteți sfătuiț să evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau a imobilelor aflate în construcţie. 

Totodată, este recomandată sistarea activităţilor desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad informează că pompierii arădeni sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, care are o funcție nouă, bazată pe inteligența artificială, și care răspunde întrebărilor pe linie de situații de urgență.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.