ATENȚIE! Este COD ROȘU în județul Arad

ATENȚIE! Este COD ROȘU în județul Arad

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad avertizează că în zilele de 15 și 16 august județul Arad se află sub Cod Roșu de caniculă.

„Valul de căldură își prelungește valabilitatea, iar în perioada 15-16 august, conform Administrației Naționale de Meteorologie, județul nostru se află sub avertizarea de COD ROȘU. Valul de căldură se va extinde, iar temperaturile maxime se vor încadra între 39 și 41 grade. În acest sens, vă recomandăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a nu deveni victime ale caniculei”, transmite ISU Arad.

Reprezentanții ISU Arad vin și cu sfaturi pentru populație:

– Evitaţi, pe cât posibil, expunerea la soare, între orele 11 și 18.

– Purtaţi pălării de soare, ochelari de protecție, haine lejere din fibre naturale și de culori deschise.

– Hidratați-vă corespunzător, fără a aştepta să apară senzaţia de sete și consumați fructe și legume proaspete;

– Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate.

„De asemenea, pe tot parcursul verii, trebuie să acordați o atenție deosebită siguranței atunci când mergeți la scăldat. Râurile, iazurile, lacurile sau marea pot fi atrăgătoare, dar adesea ascund pericole. Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului. Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci. Evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi”, arată reprezentanții ISU Arad.

„Totodată, vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă! Nu aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Nu aruncați la întâmplare resturile de țigară; acestea pot genera incendii”, mai transmite ISU Arad.

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență: https://fiipregatit.ro/ghiduri/canicula-despre-8-17#despre-67.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.