Atracțiile turistice ale Aradului, în atenția a MILIOANE de ascultători de radio și telespectatori

Atracțiile turistice ale Aradului, în atenția a MILIOANE de ascultători de radio și telespectatori

O delegaţie a provinciei chineze Fujian va vizita Aradul în această primăvară, a anunțat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, într-o conferință de presă.

Împreună cu Ana Maria Dragoș, președintele Asociației Con Brio, și Petru Antal, primarul orașului Pecica, Lizica Mihuț a prezentat în conferință principalele obiective pentru acest an ale Forumului pe care îl prezidează.

Alături de vizita delegaţiei provinciei Fujian, un alt obiectiv este acela ca Aradul să devină și un punct de atracție turistică pentru chinezi, Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti manifestându-și disponibiliatea de a promova în China atracţiile turistice ale judeţului nostru. Un nou pas în acest sens ar putea fi făcut în această primăvară, odată cu vizita delegației din Fujian.

Potrivit Lizicăi Mihuț, Aradul ar urma să beneficieze de o promovare majoră, la radioul național și televiziunea națională din China, urmărite de milioane de ascultători și telespectatori.

Un alt obiectiv major la care a făcut referire prof. univ. dr. Lizica Mihuţ este cea de a VII-a ediţie a Simpozionului „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze”, manifestare care va avea loc la toamnă. „Sperăm ca în acest an domnul primar Bibarț și Centrul Municipal de Cultură să finanțeze simpozionul”, a declarat preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, care și-a exprimat speranța că volumul aferent simpozionului va vedea lumina tiparului măcar în acest an, după ce în 2020 nu a mai apărut din cauza lipsei de finanțare.

De remarcat, că începând de anul acesta simpozionul se va desfăşura și în parteneriat cu Primăria Orașului Pecica, primarul Petru Antal ținând să sublinieze: „În cazul în care nu găsiți deschidere în municipiu pentru activitatea din acest an, noi vă stăm la dispoziție cu tot ce este nevoie”.

Petru Antal, care este şi preşedintele primului Club „Pro China” din România, a spus că în urma vizitei unei delegații chineze, în anul 2018, o firmă locală vinde acum motoscutere unei societăţi din Shanghai. În continuare, Petru Antal își dorește și atragerea unor turiști din China pe traseul „Drumul Pâinii”, în Parcul Natural Lunca Mureșului și la cele două mănăstiri de pe raza orașului, motiv pentru care va continua să sprijine relațiile româno-chineze.

Și Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, a ţinut să-și manifeste susținerea pentru proiectele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze. Ana Maria Dragoș a spus că dacă proiectul legat de turism se va materializa, va fi cu siguranță unul pe termen lung. „Toate cele șase membre ale asociației suntem alături de dumneavoastră”, a subliniat Ana Maria Dragoș. De remarcat, că psihologul Ramona Pencea, membră a Asociației Con Brio, a propus realizarea unui album foto care să cuprindă imagini de la toate evenimentele organizate până acum de Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze.

  1. Voi vedeti turisti in Arad/judetul Arad.
    Mai repede pe Luna sau Marte.

    Raspunde
  2. Aradul si atractiile turistice…… Din nou va imbatati cu apa ????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.