Au COMIS-O în minivacanță: Tineri DROGAȚI sau BEȚI la volan (FOTO)

Au COMIS-O în minivacanță: Tineri DROGAȚI sau BEȚI la volan (FOTO)

Șase permise de conducere au fost reținute, în județul Arad, în cadrul acțiunii „Alcohol & Drugs Marathon” care a început duminică și s-a desfășurat pe parcursul a 24 de ore, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Arad.

În acest interval au fost opriţi în trafic şi testaţi cu aparatul etilotest și drugtest peste 354 de conducători auto. În cadrul acțiunii au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 59.580 de lei și au fost întocmite șapte dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

IPJ a dat și câteva exemple. Astfel, duminică noaptea, polițiștii din Pecica au depistat un tânăr de 22 de ani care conducea un autoturism pe DN 7 iar în urma testării cu aparatul drugtest rezultatul a fost pozitiv la Cannabis-5. De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 18 de ani din Curtici care conducea un autoturism pe DJ 792 fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În plus, la testarea cu aparatul etilotest s-a dovedit că avea și o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sub influența alcoolului a mai fost depistat, de polițiștii din Lipova, un timișorean de 21 de ani care conducea un autoturism pe raza localității având o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt tânăr, de 27 de ani, din Huedin, a fost depistat conducând un autoturism în municipiul Arad fără a deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Tot fără permis de conducere a fost depistat un tânăr de 18 ani, din județul Timiș, care conducea un autoturism prin orașul Chișineu-Criș.

În toate cazurile prezentate mai sus, poliţiştii au întocmit dosare penale și continuă cercetările în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate.

„Reamintim conducătorilor auto faptul că în România toleranța față de conducerea sub influența alcoolului este zero iar atunci când se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a alor substanțe, timpii de reacție sunt până la de trei ori mai mari decât într-o situație normală, acest lucru crescând riscul de a fi implicați în evenimente rutiere cu consecințe grave atât pentru siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic. Acțiunile polițiștilor continuă și în perioada următoare. Conduceți în siguranță! Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!”, avertizează IPJ Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.