Autocisternă cu gaz lichefiat, răsturnată pe șosea. Trafic deviat și măsuri speciale

Autocisternă cu gaz lichefiat, răsturnată pe șosea. Trafic deviat și măsuri speciale

O autocisternă încărcată cu gaz lichefiat s-a răsturnat pe DN 7, între localitățile Odvoș și Conop, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad.

La fața locului au intervenit pompierii militari ai Secției Bârzava cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. Șoferul autocamionului s-a autoevacuat în condiții de siguranță, acesta fiind conștient și cooperant.

„Intervenim pentru asigurarea măsurilor specifice. (…) La locul evenimentului a fost alocată și autospeciala CBRN din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. Se acționează pentru crearea unui perimetru de siguranță pe o rază de 800 de metri”, transmite Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Arad, „traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682, în vederea asigurării măsurilor specifice de către pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș’’ Arad”.

UPDATE: „În această seară, la ora 18:34, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un autocamion, între localitățile Odvos și Conop. Pentru misiune au fost alocate forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Bârzava, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat că autocamionul, care era răsturnat în afara părții carosabile, transporta gaz lichefiat, respectiv stiren monomer stabilizat, o substanță ușor inflamabilă care necesită măsuri suplimentare de siguranță. În acest sens, forțele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială CBRN și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad. S-a intervenit de îndată pentru crearea unui perimetru de siguranță, pe o rază de 800 de metri. Menționăm că nu există scurgeri vizibile din autocisternă, însă, având în vedere că substanța transportată este ușor inflamabilă, se impune măsura specifică de asigurare a unui perimetru de siguranță. Totodată, nu se impune evacuarea localnicilor, întrucât accidentul a avut loc în afara localității. În urma evenimentului, nu au rezultat victime, șoferul s-a autoevacuat în condiții de siguranță, refuzând transporul la spital. În aceste momente, se așteaptă sosirea unei echipe din cadrul societății comerciale în a cărei gestiune se află autocisterna, pentru a efectua transvazarea substanței inflamabile, în depline condiții de siguranță. Traficul rutier a fost deviat pe D.J. 682”, mai transmite ISU Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.