Autoritățile anunță raționalizarea apei în mai multe zone din județul Arad

Autoritățile anunță raționalizarea apei în mai multe zone din județul Arad

Compania de Apă Arad anunță că, în contextul perioadei lungi de timp cu  temperaturi extrem de ridicate și pe fondul emiterii codurilor: portocaliu/ rosu de caniculă, în unele zone ale județului este nevoie de refacerea rezervei de apă.

Pentru aceasta, în anumite intervale orare, distribuția apei potabile este oprită sau furnizarea este făcută la presiune mai scăzută. Așadar, în 15 iulie, până la ora 17, iar în restul perioadei de caniculă în următoarele intervale orare, noaptea intre orele 24 – 05 si ziua între orele 10 – 17, furnizarea apei potabile este întreruptă în localitățile: Chișlaca, Craiva, Coroi, Siad, Susag, Rogoz, Bocsig, Mânerău, Răpsig, Beliu, V. Goldiș, Tăgădău, A. Iancu, Hășmaș, Comănești pentru refacerea rezervei de apă. 

Compania de Apă Arad roagă utilizatorii, ca în aceste zile extrem de toride, să folosească apa potabilă numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer. Pentru udatul grădinilor este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

Foto: Arhivă, caracter ilustrativ

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.