Reprezentanții Prefecturii Arad anunță că la nivelul judetului Arad au fost parcurse toate etapele prevăzute a se desfășura până la data de 1 mai 2021.
Direcția Județeană de Statistică (DJS) Arad a angajat personal suplimentar, mai exact patru persoane, pentru perioadă determinată, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a scos la concurs două posturi tot pentru perioadă determinată. Aceste persoane se vor ocupa exclusiv de activitățile aferente Recensământului General Agricol runda 2020.
A fost împărțit teritoriul județului în secții și sectoare de recensământ, conform normelor de sectorizare aprobate de Comisia Centrală de Recensământ General Agricol runda 2020, activitate desfășurată de Comisiile Locale de Recensământ și Secretariatul Tehnic Județean, rezultând un număr de 335 de sectoare și 89 de secții de recensământ.
A fost achiziționată de către Institutul Național de Statistică tehnica de calcul și transmisă în județe, de asemenea au ajuns la DJS Arad toate tabletele pe care se vor colecta datele conform chestionarului de recensământ, cu precizarea că toate informațiile vor fi colectate în format electronic, prin interviu față în față fără a se utiliza formular tipărit.
Au avut loc instruiri teoretice și practice – realizare de chestionar pe tabletă – încheiere de contracte cu toți cei 335 de recenzori, 89 de recenzori șefi și coordonatorul județean.
„Considerăm că au fost îndeplinite toate etapele premergătoare datei de 10 mai 2021, data la care toți recenzorii intră în teren pentru a colecta date statistice din domeniul agricol. Pe această cale dorim să mulțumim tuturor celor implicați pentru sprijinul acordat în realizarea etapelor desfășurate până în prezent și totodată invităm cetățenii să ni se alăture prin răspunsurile oferite recenzorilor în această acțiune de mare volum și de mare interes pentru România, asigurându-i de păstrarea confidențialității datelor furnizate către Institutul Național de Statistică. Runda 2020 a Recensământului general agricol este impusă de obligația României de a respecta legislaţia europeană în domeniul statistic, precum şi recomandările Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, conform cărora fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o dată la 10 ani”, precizează președintele Comisiei Județene privind Recensământul General Agricol runda 2020, prefectul Aradului Csaba Toth.
Lasă un comentariu