Schimbare RADICALĂ a CLIMEI în România! Anunţul ŞOCANT al directorului ANM

Schimbare RADICALĂ a CLIMEI în România! Anunţul ŞOCANT al directorului ANM

Conducerea Agenţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) avertizează că schimbările climatice vor fi resimțite și în România, iar previziunile sunt destul de sumbre.

„Ca impact al condiţiilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice, vorbim despre România de proiecţii care arată schimbări semnificative ale climei, în următoarele decenii. Pentru perioada 2021 – 2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10 – 15% în lunile de vară. În acelaşi timp, schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creştere frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaţiilor”, a spus Elena Mateescu, director general al ANM, în cadrul dezbaterii „Schimbările climatice și impactul în economie”.

La finalul secolului cantitățile de precipitații s-ar putea să scadă chiar și cu 30% iar temperaturile să crească şi mai mult, ceea ce ar avea urmări catastrofale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.