În urma furtunii extrem de puternice care a avut loc în cursul zilei de ieri, cei de la ISU Arad au fost solicitați să intervină de către foarte mulți arădeni afectați de vijelie. Pe lângă haosul din orașe și de pe drumurile naționale, au fost afectate și 38 de linii de medie tensiune, astfel că 29 000 de abonați au rămas fără curent.
De asemenea, au intervenit și echipe ale operatorilor de spații verzi și de la salubritate care s-au implicat în vederea remedierii avariilor cauzate de furtună, potrivit unei informări dată publicității de către Primărie.
S-a lucrat pe străzile Crișan, Octavian Goga, Digului și Andreny Caroly unde mai mulți copaci au fost dezrădăcinați, o parte din ei căzând pe partea carosabilă. Echipele de la salubritate au intervenit pe arterele din municipiu pentru a înlătura resturile vegetale rezultate în urma furtunii. Din cauza intensităţii vântului, un panou informativ de pe Calea Aurel Vlaicu a fost doborât la pământ. Acţiunile autorității locale vor continua, până la remedierea în totalitate a efectelor furtunii, informează Primăria.
„În urma apelurilor pe 112(174), ISU ARAD a intervenit la 86 cazuri in tot județul. Au fost afectate DN 7, 79, 69, 79A, DJ 708, DJ 792B, drumuri municipale din Arad și mai multe drumuri comunale, iar 27 autoturisme prin căderea arborilor. Pe căile ferate au fost blocate trei garnituri de tren prin căderea stâlpilor pe infrastructură. Instituții publice afectate sunt: poliția Sebis, școala generală Conop, liceul Dimitrie Țichindeal din Arad, Biserica Ortodoxă Sâmbăteni, Biserica Ortodoxa Sălăjeni. Acoperișul a 40 de locuințe particulare a fost distrus, și două adăposturi animale. Sunt afectate 38 de linii de medie tensiune total, 12 parțial, 253 puncte de transformare din 23 localității și 29.000 abonați. Localități afectate sunt în număr 32. Au intervenit 80 ofițeri și subofițeri, 12 autospeciale și alte 25 mijloace”, se arată într-o informare a ISU Arad.
Potrivit raportului Enel, au fost deranjamente individuale şi colective, pe reţelele de joasă tensiune stradală în:
- Cartierul Bujac: strada Dimitrie Ţichindeal, strada Diana, strada Septimiu, strada Sever Bocu, strada Aron Pumnu, strada Ileana Cosânzeana, strada Muşeţel;
- Cartierul Gai : strada Dunării, strada Ion Creangă, strada Moldovei, strada Muntenie;
- Cartierul Grădişte: strada Gelu, strada Grâului, strada Vişinului, strada Ioan Slavici, strada Ghioceilor, stradaTimotei Cipariu, strada Eftimiu Victor, strada Rândunicii, strada Păpădiei, strada Rozelor, strada Vărădiei, strada Duiliu Zamfirescu, strada Tismana;
- Cartierul Aradul Nou: Calea Timişoarei, strada Trifoiului, strada Sunătoarei, strada Posada, strada Movilei, strada Piersicilor, strada Nalbei, strada Muşcatei, strada Ficusului, strada Bagdazar, strada Merişor, strada Colţişor, strada Petuniei, strada Pinului;
- Cartierul Sânicolau Mic: strada Pescăruş, strada Frumoasă, strada Clopotului.
„La nivelul societății E-Distribuție Banat a fost declarată stare de urgență de nivelul 2, iar echipele de intervenție ale societății și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării în cel mai scurt timp posibil”, se arată într-un comunicat al Enel.
De asemenea, reprezentanţii Companiei de Transport Public Arad au declarat pentru administrația locală faptul că în urma furtunii nu s-au înregistrat avarii nici la nivelul căilor de rulare, nici la macazuri. Circulaţia a fost însă întreruptă la comandă pe durata fenomenului meteo tocmai pentru a se preveni incidente nedorite. La această oră trasportul public la nivelul municipiului Arad se desfăşoară fără probleme.
Lasă un comentariu