Care sunt cele mai ZGOMOTOASE zone din Arad și de ce NU se iau MĂSURI

Care sunt cele mai ZGOMOTOASE zone din Arad și de ce NU se iau MĂSURI

Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a ședinței publice ordinare de mâine, un proiect de hotărâre privind aprobarea Hărții strategice de zgomot a Municipiului Arad, revizuită pentru anul 2020.

În orașul nostru există mai multe surse de zgomot, dintre care enumerăm:

Traficul rutier, Aradul fiind situat pe drumul european E68 (DN7), care intersectează autostrada A1 și asigură legătura cu Ungaria în vest și cu centrul țării până la Brașov. Rețeaua stradală a Aradului are o lungime de 370 km. De asemenea, transportul rutier local se realizează cu autobuze.

La acesta se adaugă traficul feroviar (tramvaie), rețea care are o lungime de 67 km. Arădenii care locuiesc în zona stațiilor și a liniilor de tramvai se plâng deseori de zgomot.

Industria este o sursă importantă de poluare fonică, locuitorii din apropierea fabricilor fiind cei mai afectați. CET Arad SA, CET Hidrocarburi SA, SC Astra Rail Industries SRL și Takata sunt doar câteva dintre acestea.

Potrivit unui raport de specialitate, Primăria Municipiului Arad este responsabilă pentru realizarea cartării zgomotului și elaborarea hărților strategice de zgomot și a planurilor de acțiune pentru orașul nostru.

În ceea ce privește programele de reducere a zgomotului realizate anterior, în raport se arată că „datorită condițiilor financiare nu au putut fi puse în practică niciuna din aceste variante”.

Cu toate acestea, au fost luate o serie de măsuri „care pot avea impact indirect asupra reducerii nivelului de zgomot”, precum: reînnoirea parcului rulant de tramvaie; monitorizarea nivelului de poluare fonică în zonele liniștite; modernizarea tramei stradale; măsuri de întreținere a suprafeței de rulare pentru traficul rutier.

Hărțile cu cele mai zgomotoase zone din municipiu pot fi studiate aici: 11 PH din 19 02 2020 nr. 48ar2018ruen11 PH din 19 02 2020 nr. 48Arad industrie noapte11 PH din 19 02 2020 nr. 48Arad_tramvai_Ln.

 

 

 

  1. Asta sa fie cel mai mare bai.Eu vreau sa felicit un vatman de pe linia 18 ieri seara,care a luat atitudine catre 3 boschetari in tramvai la boul rosu si apoi la cererea expresa a catorva calatori acestia s-au dat jos.Omul a venit de la macaz in vagon ca unul dintre ei l-a injurat de ,mama cu 2-zile in urma pe nedrept si i-a aratat degetul mijlociu la gara,acesta explicandu-i ca daca mama lui era moarta nu il ierta doar cu asta, i-a zis sa i fie rusine sa mearga la lucru sa nu mai fure,cerseasca,sa se comporte civilizat,sa se spele ca pute tot tramvaiu si de astea.Calatorii din preajma s-au enervat pe toti 3 boschetarii si le-a cerut sa coboare ca nu i mai suporta mirosurile.Nici unul din ei nu au avut curajul sa riposteze desi erau 3 destul de mari.Felicitari atat vatmanului,cat si oamenilor ce au luat atitudine asupra boschetarilor.Asa de ar proceda toti vatmanii si majoritatea calatorilor cu aurolacii,boschetari si smecherii.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.