Certificatul verde va fi înlocuit cu un certificat STOP COVID-19, a anunțat deputatul Mihai Fifor.
Este vorba despre un document distinct, valabil doar pe teritoriul național, care va fi introdus temporar, când incidența infectării crește trei săptămâni consecutive și va fi scos, în funcție de criterii clare, precis măsurabile.
„În scurt timp va gata, va intra în dezbaterea publică și apoi va fi adoptat, un nou proiect de lege, care va institui un certificat STOP COVID 19. Nu vorbim despre un CERTIFICAT VERDE, ci de un document distinct, valabil doar pe teritoriul național, care va fi introdus temporar, când incidența infectării crește trei săptămâni consecutive și va fi scos similar, în funcție de criterii clare, precis măsurabile”, a declarat deputatul arădean.
Potrivit acestuia, PSD insistă ca guvernul actual, din care face parte, să convingă, nu să contrângă oamenii, să se vaccineze, dar nu va ezita să susțină măsurile necesare, dacă situația o va impune, pentru apărarea sănătății publice.
Deputatul arădean spune că relaxarea restricțiilor e firească în condițiile scăderii puternice a incidenței infectărilor la 1,19 la mie, pe întreaga țară.
Pregătiri pentru VALUL 5
În egală măsură, susține acesta, se fac toate pregătirile necesare pentru confruntarea cu un posibil val 5 al pandemiei și se impune respectarea fermă a legislației în vigoare.
„A început efectiv aplicarea strategiei de reconstruire a parteneriatului cu cetățenii, de recâștigarea a încrederii publice, astfel încât oamenii să fie convinși, nu constrânși, să se vaccineze. România este în zona verde în acest moment, cu o rată națională de incidență a infectărilor care continuă să descrească. În aceste condiții era absolut ilogică menținerea obligativității purtării măștii, pe stradă, în aer liber și e absolut normal – și economic și social – să fie permise petrecerile în restaurant, la o capacitate de maximum 50% – în această perioadă de sărbători. Restricțiile rămase în vigoare trebuie impuse și respectate. Este în interesul tuturor să nu avem o recrudescență a pandemiei după sărbători. Dat fiind precedentele și situația din Europa, se fac pregătiri intense pentru a face față unui posibil val 5 al pandemiei. Se ranforsează capacitatea sistemului medical de a reacționa, sunt implicați și medicii de familie dar și farmaciile în efortul de testare combatere/tratament a infecției, se simplifică și se optimizează cadrul legislativ. Se lucrează la un proiect care să permită testarea extinsă, la nivelul medicilor de familie, pentru persoanele simptomatice sau care au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-CoV-2. Sunt în curs de elaborare proceduri legate de tratamentul ambulatoriu al COVID-19, astfel încât presiunea pe spitale să fie diminuată”, a declarat deputatul Mihai Fifor, președintele PSD Arad.
Lasă un comentariu