Ce salarii au „baștanii“ de la Compania de Apă

Ce salarii au „baștanii“ de la Compania de Apă

Salariile „baștanilor“ de la Compania de Apă Arad sunt unele de domeniul fantasticului pentru omul de rând.

Vorbim de lefuri de zeci de mii de lei pe lună pentru cei care sunt la vârful companiei, adică directorii.

Astfel, potrivit unui document care conține salariile și indemnizațiile medii brute (valori rotunjite) directorul general a avut, în 2023, un salariu brut lunar de peste 72.000 de lei. Cu peste 10.000 de lei mai mult decât în 2022, când a câștigat „doar“ puțin peste 62.000 de lei brut/lună. Dacă ne uităm și la anii anteriori, observăm că, de la an la an, salariul i-a crescut cu sume considerabile. De la 48.400 de lei/lună în 2020, la 56.500 de lei/lună în 2021 și, apoi, la 62.700 de lei/lună în 2022.

Nici directorul executiv nu a dus-o tocmai rău la Compania de Apă. Acesta a încasat, în 2020, un salariu brut de 17.200 de lei/lună, în 2021 venitul i-a crescut la 20.300 de lei/lună, pentru ca în 2022 să câștige „doar“ 20.700 de lei/lună. De o majorare salarială ceva mai consistentă a avut parte în 2023, când a avut un salariu brut de 28.000 de lei/lună.

De remarcat, că ambele posturi vor deveni vacante în curând, directorul general Vasile Borha urmând să se pensioneze iar cel adjunct, Geanina Pistru, să plece în Parlament. Cine le va lua locul este greu de anticipat, decizia în acest sens urmând să fie luată, cel mai probabil, în spatele ușilor închise din Palatul Cenad.

Citește și:

Îl driblează Luigi și pe Răzvan? Sau cum să dai deputăția pe Apă

  1. […] Citeste articol integral Sursa & Foto Credit- “newsar.ro” […]

    Raspunde
  2. e ridicol ca un director la o firma de stat sa castige atat. comparati cu un director de la multinationale sa vedeti diferenta. aia saracii nici nu viseaza asemenea salarii. rusinos si pagubos pt banii publici!

    Raspunde
  3. Nu se ajung saracii cu banii de la o luna la alta…. Propun o majorare de salariu daca tot sunt bugetari si prime de haine daca se poate ca sunt rupti in fund…. Si bonuri de masa….. sa mance si gura lor ceva. saracii……….. mi se rupe inima……..

    Raspunde
  4. Bine că mc de apă e 15 lei și contoarele de apă sunt un dezastru ia de unde fura asta e Romania vai de noi

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.