Ce se întâmplă cu ȘCOLILE. Scenariile luate în calcul de MINISTERUL EDUCAȚIEI

Ce se întâmplă cu ȘCOLILE. Scenariile luate în calcul de MINISTERUL EDUCAȚIEI

Soarta școlilor din România va fi decisă după evaluarea situației epidemiologice, care se va face pe data de 15 ianuarie.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că redeschiderea școlilor se va face în funcție de mai mulți factori, printre care situația cazurilor după vacanța de iarnă și campania de vaccinare. Acesta anunță că se iau în calcul toate scenariile, inclusiv redeschiderea unităților de învățământ doar în localitățile cu o incidență redusă a numărului de cazuri, sau reîntoarcerea elevilor în școli în funcție de prioritizarea pe nivele de educație.

Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu. Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la un post TV, potrivit realitatea.net.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.