O clădire simbol a Aradului, monument istoric, un reper pentru orice arădean (dar nu numai) a fost scoasă la vânzare. Proprietarul cere pe ea sute de mii de euro.
Este vorba despre Casa cu Lacăt iar anunţul despre vânzarea imobilului apare pe un site de specialitate. Proprietarul cere 550.000 de euro pe imobil, o sumă mult redusă faţă de cea pretinsă în urmă cu câţiva ani, când clădirea a fost scoasă la vânzare la un preţ de 900.000 de euro.
De remarcat, că proprietarul acceptă şi închirierea, inclusiv pe etaje.
Potrivit Wikipedia, Casa cu Lacăt a fost construită în anul 1815 de către comerciantul vienez Iosif Winkler, apoi renovată în 1851. Etajul a fost adăugat în timpul modernizării efectuate în 1930. În colțul clădirii, spre strada Plevnei, există o nișă în care se afla un trunchi de copac înconjurat de o bară metalică închisă cu un lacăt. „Butucul de fier” (lemn învelit în tablă) așezat în nișă a fost făurit, după modelul vienez, de către sculptorul timișorean Moritz Heim; astfel de butuci se găseau în Viena, Bratislava, Buda, Oradea, Timișoara ș.a. Într-un astfel de trunchi, calfele care făceau lungi călătorii din oraș în oraș pentru a-și desăvârși cunoștințele profesionale, băteau câte un cui, imortalizându-și astfel trecerea prin acele locuri.
Butucul nu se mai găsește în nișă, deoarece după ce a fost furat în 1994 și recuperat, a fost depus spre păstrare la Muzeul de Artă din Arad (Galeria de Artă a Complexului Muzeal Arad), pentru a nu mai fi furat din nou.
Dpdv arhitectural lasa de dorit cladirea. In plus fiind plina de igrasie nu vad ce ar putea face cineva cu ea . E plin de astfel de imobile in Arad si nu cred ca cineva e dispus sa arunce asa cu banii pe fereastra in ziua de azi intr-un oras mort cum este Aradul.
De ce este Aradul un oraş mort? Locuri de muncă sunt arhisuficiente şi oraşul are cam de toate!
imobilul poate fi reconditionat de cineva care are bani. exista tehnici excelente in ziua de azi. ideea e ca are valoare si va valora si mai mult