Reprezentantul marcant al Uniunii Salvați România a venit în Arad pentru a susține echipa locală a USR în competiţia pentru Parlamentul României. Clotilde Armand, alături de candidații pentru Senat și Camera Deputaților, au luat parte la o întâlnire cu presa și susținătorii. Iată ce a declarat aceasta:
Pe mine mă interesează ce facem la nivel local
„Aradul este un oraș frumos, mergeam cu familia vara înspre Vest și am văzut cât de nemodernizate sunt drumurile. Pe mine mă interesează ce facem la nivel local. Pentru că avem nevoie de mulți oameni pentru a munci în comunitate, nu doar pentru a face campanie. Despre candidații noștri, eu am plăcerea să îi cunosc acum prima dată, chiar dacă am citit CV-urile lor în București. Noi am căutat și am găsit oameni care au o meserie, care sunt ancorați în economie, care știu ce se întâmplă în jurul lor, în comunitate. De exemplu, Sergiu Vlad, care are 18 angajați, nimeni nu-l ajută când are o problemă în firma sa, salariile trebuie plătite. Sau Adrian Wiener, care cunoaște problemele arădenilor care vin la spital cu probleme grave. Am găsit oameni care știu meserie și așa vor rămâne, nu vor deveni politicieni de meserie ca ceilalți. Trebuie să ajute comunitatea, două, maxim trei mandate, ca să nu piardă contactul cu realitatea. Noi suntem anti-sistem, credem că politicienii de acum nu mai au legătură cu ceilalți, sunt un Sistem în sine, departe de viața reală.”
Sănătatea este un subiect important pentru noi
„Doar 4,5% din tot ce produce România, adică din PIB, este direcționat către sănătate, pe când în Germania sau Franța acest procent se apropie de 10%. În același timp, ce produce un român este de 3 ori mai puțin ca cei din statele menționate anterior. Dar la costuri, costă aproape la fel de mult să construiești un spital în România cât costă în Franța! Trebuie să alocăm mai mulți bani pentru sănătate, dar în plus trebuie ca fiecare român să producă mai mult. Dacă noi producem puțin, alocarea a 6% (cât recomandă UE) din PIB pentru sănătate, tot puțin rămâne. Productivitatea mare se leagă de pregătire, de muncă calificată. Nu mai vrem muncă necalificată, muncă low-cost.”
Prioritatea USR este să eliminăm corupția și să ridicăm nivelul de educație
„Lumea pregătită pleacă din țară, chiar dacă este pregătită. Pentru că nu văd aici un viitor, văd numai nedreptate în jur. Prioritatea USR este să eliminăm corupția și să ridicăm nivelul de educație. E nevoie să ridicăm nivelul de democrație. Dacă nu există speranță, oamenii vor pleca. Importantă este depolitizarea. Nivelul de educație este legată de sărăcie, dar și corupția este legată de sărăcie. Politizarea crează această corupție. Demantelarea sistemului de politizare va aduce o speranță oamenilor că putem fi mai productivi, că putem fi mai pregătiți.”
Partidele politice din ultimii 27 de ani și-au pierdut credibilitatea
„Suntem într-o criză foarte mare de încredere și credibilitate. Exact ca într-o familie, dacă nu este încredere, este foarte greu să reconstruiești. Ce vrem noi este să construim ceva pe sinceritate. E mai important cine ești, nu ce promiți. Vorbim despre ce am făcut, ce am realizat, ce fel de persoane suntem noi. Partidele politice au pierdut credibilitatea, dar sistemul este foarte puternic închegat în pozițiile lor, de aceea trebuie să tragem tare în partea opusă. Noi ne bazăm pe indivizi. Numai prin intermediul individualităților vom reuși să recredibilizăm partidele.”
Oamenii spun că au greșit când au votat cu Iliescu sau Băsescu
„Dar nu oamenii au greșit, politicienii au greșit față de ei. Oamenii trebuie să vină la vot. Vedeți, noi nu am căutat să creștem ca obiectiv în sine. Existau oameni în toată țara sătui de PSD și PNL, erau însă implicați în comunitate și au vrut să ajute, noi doar am venit cu platforma USR. În general cu toții suntem oameni care avem o meserie și ce ne propunem este să muncim în interesul cetățenilor. Am multă energie, cred că fiecare dintre voi simțiți la un moment dat că totul are sens. Cea mai bună lecție pe care o putem da copiilor este propriul exemplu. Înainte de matematică sau limbi străine, trebuie să aibă capul pe umeri. Să ai un copil vertical, un om de bază pentru comunitate.”
Lasă un comentariu